FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisseleri hareketlendirecek haberler

- Akın Tekstil, üretim faaliyetini etkilemeyen makinelerini 6.118.518,51 usd bedel ile Ayka Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye sattığını açıkladı.

- Çelebi, Flughafen Düsseldorf Ground Handling GmbH'ın ("Düsseldorf GH") sermayesini oluşturan hisselerin tamamını satın almak için Flughafen Düsseldorf GmbH'ın açtığı ihaleye bağlayıcı olmayan teklif verdiğini açıkladı.

- Türk Telekom, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılları vergi inceleme raporlarına göre hesaplanan vergi cezasının 343 milyon TL olduğunu ve uzlaşma dahil bütün yasal haklarını kullanacağını açıkladı.

- Türkiye Kalkınma Bankası, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin Elektrik ve Buhar ürettiği tesisinde yapmayı planladığı 25 MW gücündeki enerji verimliliği projesinin finansmanı için 23.000.000 usd tutarında kredi sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

- Y ve Y GYO, Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş. ile tüm aktif ve pasiflerinin bir kül halinde devralınarak birleşilmesine karar verdiğini açıkladı.

- Zorlu Enerji, Türkiye Kalkınma Bankası ile 25 MW gücündeki enerji verimliliği projesinin finansmanı için 23.000.000 usd tutarında kredi sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

BASINDA YER ALAN ŞİRKET HABERLERİ
- Zorlu Enerji Türkiye Kalkınma Bankası ile 'Enerji Verimliliği Kredisi' anlaşması imzaladı - Zorlu Enerji Grubu iştiraklerinden Zorlu Enerji Elektrik, Türkiye Kalkınma Bankası ile 23 milyon USD tutarında Enerji Verimliliği Kredisi anlaşmasına imza attı. (Dünya Gazetesi)

- Eurobank Tekfen'in karı 19.4 milyon lira - Eurobank Tekfen'in 2010 yılının ilk altı ayında konsolide finansal tablolarına göre net kârı 19.4 milyon lira olarak gerçekleşti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Eurobank Tekfen'in yılın ilk yarısına ilişkin konsolide bilançosundaki toplam aktifleri 4.35 milyar lira oldu. Bankanın toplam kredileri, faktoring alacakları ve finansal kiralama alacakları da 1.73 milyar liraya toplam mevduatı da 1.86 milyar liraya yükseldi. Eurobank Tekfen'in özkaynakları 497 milyon TL ve konsolide sermaye yeterlilik oranı yüzde 20.74 olarak gerçekleşti. Eurobank Tekfen'in Türkiye genelindeki 51 şubesi bulunuyor. (Referans Gazetesi)

- Türk Telekom'a vergi cezası - Türk Telekom 2005-2008 yıllarına ilişkin tebliğ edilen vergi inceleme raporlarına göre, şirkete vergi tarhı ve aynı zamanda vergi terkini ve iadesi öngörüldüğünü, bu kapsamda tarh edilen vergi tutarlarıyla ilgili hesaplanan vergi ziyai cezasının yaklaşık 343 milyon lira olduğunu açıkladı. Şirket söz konusu işlemlere karşı uzlaşma dahil tüm yasal hakların kullanacağını duyurdu. (Sabah Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Bakan Ergün Türkiye ekonomisinin 2010 yılının tamamında yüzde 6'nın da üzerinde yüzde 7'ler seviyesinde büyür - Açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren Bakan Ergün, ikinci çeyrek için zaten yüzde 10'luk bir beklentilerinin olduğunu, bu beklentileri sanayi üretim rakamlarına, kapasite kullanım oranlarına, ihracat rakamlarına, yatırım rakamlarına ve iç tüketimdeki canlanmaya göre şekillendirdiklerini söyledi.(Dünya Gazetesi)

- TÜSİAD büyüme beklentisini güncelledi - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), büyümede ikinci çeyrek rakamlarının beklenenden iyi gelmesi sonucunda 2010 yılı büyüme tahmininin yüzde 5,5'ten yüzde 7'ye revize edildiğini bildirdi. (Dünya Gazetesi)

- Devletten ihracatçıya döviz desteği - Referandumun ardından yayılan iyimser hava ve ABD'den gelen olumlu verilerin etkisiyle lira euro karşısında değerlenmeye başlayınca, devreye kamu girdi. Kamu bankaları ve kuruluşları, ihracatçıların taleplerini doğrultusunda hükümetin talimatlarıyla yaptıkları alımlar euronun lira karşısında 1.90 düzeyinin altına düşmesini engelledi. (Referans Gazetesi)

- 3 saniye içinde ses vermeyen operatöre para cezası geliyor - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) hazırladığı Elektronik Haberleşme Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, sabit ve cep telefonu ile internet abonelerinin daha kaliteli hizmet alması için işletmelere sorumluluk getiriyor. (Sabah Gazetesi)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler