**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu
**
USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın ilk diliminde dış iyimserlikle 1,47’nin altına inen dolar kuru son işlem günlerinde ABD sermaye piyasası kurulunun yatırım bankası Goldman Sachs’a suiistimal cezası vermesiyle terse döndü. Nitekim haftanın genelinde 1,4690-1,4940 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,88 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya ZEW ve IFO güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı ÜFE ve mevcut konut satışları ile dayanıklı mal sipariş verileri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yukarı yönlü bir seyir beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,4780 ve 1,4680 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4920 ve 1,5020 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta ABD sermaye piyasası kurulunun yatırım bankası Goldman Sachs’ın konut finansmanı piyasasında suiistimal yaptığını açıklaması piyasalarda endişeleri artırdı. Nitekim haftanın genelinde 1,3473-1,3692 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,06 oranında değer kazandı. Bu hafta, Almanya ZEW ve IFO güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı ÜFE ve mevcut konut satışları ile dayanıklı mal sipariş verileri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,35 desteğinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,3360 ve 1,3440 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3570 ve 1,3660 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde İngiltere’de politik belirsizliğin gücünü yeniden hissettirmesine bağlı olarak sterlin güç kaybettiğini gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,5337-1,5524 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,04 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere mart ayı TÜFE ve kamu finansmanı rakamlarının yanı sıra ABD mart ayı ÜFE ve mevcut konut satışları ile dayanıklı mal sipariş verileri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53 destek seviyesine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5190 ve 1,53 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5440 ve 1,5550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta temkinli bir seyir izleyen paritede haftanın son işlem gününde Goldman haberiyle sert bir geri çekilme yaşandı. Nitekim haftanın genelinde 91,9-93,75 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,13 oranında değer kazandı. Bu hafta, Almanya ZEW ve IFO güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı ÜFE ve mevcut konut satışları ile dayanıklı mal sipariş verileri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak düşüşün sürmesi beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 91,7 ve 91 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 92,5 ve 93,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.