FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün yukarı eğilimli bir seyir izlendi. Nitekim günün genelinde 1,5650-1,5860 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,52 oranında değer kaybetti. Gün içinde takip edilecek olan veriler olarak ise Fransa’nın ve ABD’nin GSYH rakamı ön plana çıkmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolarda makro görünüme bağlı olarak çıkış gözlenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,57 ve 1,5550 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5890 ve 1,6050 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in ekonomik toparlanmanın zaman alacağına vurgu yapması faizlere yönelik beklentileri olumsuz yönde etkilerken sermaye hareketlerinin Euro Bölgesi'ne yönelmesi paritede alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,2262-1,2388 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,15 oranında değer kazandı. Bugün, Fransa birinci çeyrek büyüme rakamının yanı sıra ABD birinci çeyrek kişisel tüketim ve büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,2380 direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2260 ve 1,2130 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,24 ve 1,2515 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere’de yeni hükümetin bütçe programı piyasalarda olumlu karşılanırken sterlin gün içinde son bir buçuk yılın zirvesini test etti. Daha sonrasında kar satışlarına bağlı olarak yükseliş hız kesti. Nitekim günün genelinde 1,4925-1,5012 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,18 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD birinci çeyrek kişisel tüketim ve büyüme verileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda satışlarda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın satışlarda zayıf olmasına bağlı olarak yükseliş eğiliminin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise satışlarda zayıf konumdadır. 1,49 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4760 ve 1,4850 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5020 ve 1,5150 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Büyümeye yönelik endişelerdeki dinamik dün de etkisini gösterdi. Nitekim günün genelinde 89,2-90 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,4 oranında değer kazandı. Gün içinde takip edilecek olan veriler olarak ise Fransa’nın ve ABD’nin GSYH rakamı ön plana çıkmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına karşın piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 89 desteğinin kırılması durumunda düşüşün hızlanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89 ve 88,25 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 89,85 ve 90,85 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler