FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta bayram tatili nedeniyle New York ve Londra seanslarının izlendiği piyasalarda genel olarak aşağı eğilimli bir seyir izlendi. Haftanın genelinde 1,4910-1,5215 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,65 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya eylül ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Referandumda değişikliklerin kabul edilmesi nedeniyle özellikle yabancıların TL’de alım yaptıkları gözlenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5020 ve 1,4930 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5175 ve 1,5260 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelerin piyasada etkisini sürdürmesi, geçtiğimiz haftanın genelinde paritede satışları beraberinde getirdi. Haftanın genelinde 1,2643-1,2919 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,63 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya eylül ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,26 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2530 ve 1,2630 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2740 ve 1,2840 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere makro ekonomik verilerinin farklı sinyal vermesinin yanı sıra Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması piyasada oynaklığı artırdı. Haftanın genelinde 1,5296-1,5533 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,61 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere ağustos ayı TÜFE ve perakende satış verilerinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5190 ve 1,5290 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5420 ve 1,5520 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Parite geçtiğimiz haftayı temkinli geçirdi. Haftanın genelinde 83,35-84,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,15 oranında değer kazandı. Bu hafta, Almanya eylül ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Temkinli seyrin haftanın ilk işlem gününde de etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,75 ve 83,25 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,60 ve 85,1 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler