FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dün dış piyasalara bağlı olarak sert hareketler gerçekleştiren dolar kuru günün sonunda sakin bir kapanış gerçekleştirdi. Günün genelinde 1,4080-1,4250 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık değişim göstermedi. Bugün, TCMB'nin faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası'nın kasım ayı aylık raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise bekle konumdadır. Yukarı yönlü seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4080 ve 1,3980 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4250 ve 1,4340 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi'ne yönelik endişelerle birlikte yaşanan satış baskısının yerini kısa vadeli de olsa tepki alımlarına bıraktığını gözlemledik. Günün genelinde 1,3671-1,3826 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,08 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın kasım ayı aylık raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3830 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,36 ve 1,3690 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3870 ve 1,3970 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası enflasyon raporunda fiyatlardaki artışın önümüzdeki yıl hedef seviyenin üzerine çıkacağını belirtmesi ekonomik endişeleri azaltırken sterlinde alımları destekledi. Günün genelinde 1,5962-1,6137 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,85 oranında değer kazandı. Bugün, açıklanacak önemli bir makro ekonomik verinin olmamasına bağlı olarak teknik hareketlere karşı temkinli hareket edilmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,6040 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5960 ve 1,6040 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,62 ve 1,6270 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Dünkü öngörülerimiz doğrultusunda paritede 80 seviyesinden tepki alımı yaşandı. Günün genelinde 81,55-82,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,71 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın kasım ayı aylık raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. 82,5'ten kar satışı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 81,85 ve 81,3 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 82,7 ve 83 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler