FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi yaş sınırı - Kredi çekmek için yaş sınırı nedir? Kredi üst yaş sınırı kaçtır?

Bir mal veya hizmeti satın almak amacıyla kredi çekmeye ihtiyacı olan kişiler, temel koşulları karşıladıkları zaman bu bankacılık ürününden yararlanabilir. Günümüzde kredi türlerine yeni seçenekler eklenmeye devam ederken yaş sınırları ise genellikle aynıdır. Yani kredi başvurularında dikkate alınan üst ve alt yaş sınırının öğrenilmesi bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması bakımından önem arz eder.

Kredi yaş sınırı - Kredi çekmek için yaş sınırı nedir? Kredi üst yaş sınırı kaçtır?

Bankalardan finansman ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç, taşıt, konut kredisi çekilebilir. Kredi başvurularında karşılanması gereken temel şartlar arasında bulunan yaş sınırı ise alt ve üst olarak ele alınmalıdır. Yani en erken kaç yaşında kredi çekebildiğini merak eden kişilere yanıt verildiği gibi “Kredi üst yaş sınırı kaçtır?” diyenler için de bankaların prosedürleri çerçevesinde değişkenlik gösteren bilgiler derlenmelidir.

Kredi çekmek için yaş sınırı nedir?

Bankaların müşterilerine sunduğu ihtiyaç, konut, taşıt kredisi gibi hizmetlerden yararlanılabilmesi için belli başlı koşulların karşılanması önemlidir. Bu kapsamda kredi başvuru şartları arasında öne çıkan yaş koşulundan bahsedilmesi gerekir. Çünkü kredi yaş sınırı bir kişinin bu hizmetten yararlanması için belirlenen temel şartlardandır.

Pek çok kişi tarafından bilindiği üzere kredi başvuru şartları incelendiği zaman alt yaş sınırı 18 olarak görülür. Ancak bu yaş sınırına düzenli bir gelir ve risksiz grupta yer alan kredi puanı gibi temel şartların eşlik ettiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla bankaların genel uygulamalarında kredi alt yaş sınırını 20 olarak düzenlediği belirtilmelidir. Böylelikle kredi başvurusu yapacak olan müşterilerin risk durumu ve erkek bireylerin askerlik yapmış olma koşulu da garanti altına alınır. Yine de birçok bankanın müşterilerine 18 yaşını doldurmuş olmaları durumunda belirli limitlerde ilk defa kullanılacak olan kredi kartı ve ihtiyaç kredisi seçenekleri sunduğu bilinir.

Kaç yaşına kadar kredi çıkar?

En erken kaç yaşında kredi çekebileceğini araştıran kişilerin yanı sıra kredi üst yaş sınırı hakkında bilgi edinmek isteyen müşteriler de oldukça fazladır. Çünkü bankaların kredi ve kredi kartı gibi hizmetlerini sunarken dikkate aldığı yaş sınırları geri ödemelerin garantilenmesi bakımından önem arz eder. Bu nedenle “Kredi üst yaş sınırı nedir?” sorusunun yanıtı bankadan bankaya ve kredi türüne göre değişkenlik gösterse de temel bilgiler aşağıdaki gibi derlenmelidir:

  • Bankaların müşterilerine sunduğu kredilerin geri ödemelerini garanti altına almak amacıyla üst yaş sınırını temelde 60 olarak belirlediği bilinir.
  • Bu yaş sınırı 70’e kadar çıkabildiği gibi bankalar kredi başvurularında dikkate alınan üst yaş sınırını genellikle gizli tutar.
  • Bankaların kendi prosedürlerine göre değişkenlik gösteren kredi üst yaş sınırıyla ilgili değinilmesi gereken temel hususlar arasında hayat sigortası ve kefil öne çıkar.
  • 60 yaş üstü bireylerin kredi başvuruları olumlu sonuçlansa da bu durumda bankalar tarafından hayat sigortasının genellikle zorunlu kılındığı görülür.
  • Yine 70 yaş üstü bireylere kredi hizmetlerinden yararlanmaları için bankaya kefil göstermeleri ve hayat sigortası yaptırmaları zorunlu tutulabilir.

Araç kredi yaş sınırı nedir?

Taşıt kredisinden yararlanmak isteyen kişiler, bankaların prosedürlerine göre değişkenlik gösteren yaş sınırlarını öğrenmelidir. Çünkü taşıt kredisinde yaş sınırı hem bir araca kredi çıkıp çıkmayacağını hem de bu kredinin hangi vadeyle ödeneceğini belirler. Temelde maksimum 8 yaşına kadar olan araçlara ikinci el araç kredisinin çıktığı bilinir. Bununla birlikte bazı bankalar tarafından bu sınırın maksimum 5 yıl olarak düzenlendiği söylenebilir. Buna ek olarak bazı bankaların ise kefille birlikte başvurulduğu zaman maksimum 10 yaşına kadar olan araçlar için taşıt kredisi seçeneği sunduğu görülür.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler