**Maliye Bakanı Şimşek, mali kural olsa da, olmasa da mali disiplin konusunda herhangi bir gevşeme olmayacağını belirtti.
**
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sene itibariyle bütçe açığının muhtemelen yüzde 4-5 aralığında olacağını söyledi.
TRT Haber'e konuk olan Şimşek "Mali kural olsa da olmasa da mali disiplin konusunda herhangi bir gevşeme olmayacak. Borcun milli gelire oranının artacağı görüşü tamamen yanlış, geçen seneye göre birkaç puan düşmüş olacak" dedi.
Şimşek, ikinci çeyrekte muhtemelen yüzde 8-9 büyümenin gerçekleşeceğini ifade etti.
Gıda fiyatlarında bir şok yaşanmazsa enflasyonun gelecek sene başlarında yüzde 5.5'e ineceğini belirten Şimşek, "Cari açık bu sene muhtemelen milli gelirin yüzde 4.5-5'i oranında olacak. Şu aşamada cari açığın finanse edilmesi, yönetilmesi konusunda bir kaygıya rastlamadım" dedi.
Bakan Şimşek, halka arzları, şirketlerin uzun vadeli tahvil ihracını ve bunun özendirilmesini doğru bulduğunu sözlerine ekledi.
ERGÜN: ERTELEME SORUN OLMAYACAK
Ekonomi yönetiminden mali kuralla ilgili bir açıklama da Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den geldi. Ergün, mali kuraldaki ertelemenin sorun olmayacağını, mali disiplinin aynen sürdürüleceğini söyledi.