FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucize beklemeyin

Para piyaslarındaki karışıklık devam ediyor. Bu ortamda hisse senedi piyasasından mucize beklemek çok doğru olmaz. Gerçi bu hafta sonu bir mucize gerçekleşti ya!!! Böyle bir ihtimal borsa için çok düşük.

Endeks saat 10,41'de 40,458 puanı gördü. Önceki dip seviyesini 40,715 ile 29 Mart 2006 tarihinde görmüştük. Bu seviyede endeks kısa vadeli bir taban oluşturmaya çalışıyor. Bazı senetler 29 Mart dibinin altına geçmiş olmasına karşın bazıları hala bu seviyenin üzerinde bulunuyor. Bu durum hala bir risk yaratıyor. YKBNK, DOHOL, TUPRS, gibi İMKB 30'u lokomotif hisseleri eğer 29 mart seviyesindeki fiyatlarına inerse endeks 40,000'nin de aşağısını görebilir.

Kısa vadede piyasalar "Döviz" kurlarındaki gelişmeleri izleyecektir. Dolar şu anda 1,445 seviyesinde alıcılı bulunuyor. Faizler %14,77 seviyesinde. Bu iki piyasada bir gevşeme olmadıkça hisse senedi piyasasında alış yapmayı ister "kumar" ister "harakiri" olarak değerlendirin.

Bu tip sert düşüşler yılda bir kez gerçekleşiyor. Bu gevşemelerde sabırlı olup bir köşede fiyatların gevşemesini izleyenler genelde doğru dalgaya biniyor ve yaz sonunda başlayan dalgaya doğru zamanda biniyorlar.

Sabırla beklemek gerekiyor. "Teknik analizde" ve "piyasa disiplini" uygulamalarında oldukça
başarılı olduğuna inandığım yazar arkadaşım Kayhan Tezcan'ın yorumlarını okumadan kesinlikle
piyasalarda işlem yapmayın derim.

Kredili satışların aracı kurumlar tarafından zorla yaptırılacağını düşünüyor ve her zaman
söylediğim gibi "düşen keskin bıçağı avucunuzla yakalamaya çalışmayın."

15/05/2006 10.41

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler