FİNANS

Petkim'e 8 teklif

ANKARA(ANKA)-Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirmesine ilişkin olarak açılan ihaleye sekiz teklif geldi.

18 alıcının önyeterlilik aldığı ihaleye Carmel-Limak, TransCentralAsia Petrochemical, Zorlu, Hokan Chemicals, Çalık-IOCL, Naksan-Torunlar-Toray-Kiler, Fırat Plastik, Socar&Turcas-Injaz teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Petkim'in sermayesindeki, İdare’ye ait yüzde 33 oranındaki B grubu hisse ve yüzde 11 oranındaki A grubu hisse ile Emekli Sandığı’na ait yüzde 7 oranındaki B grubu hisse olmak üzere toplam yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin özelleştirme ihalesine katılmak üzere teklif verme süresi doldu. İhale için sekiz adet teklif alındı.

Teklif sahipleri şöyle:

-Carmel-Limak Ortak Girişim Grubu

-TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu

-Zorlu Holding A.Ş.

-Hokan Chemicals Ortak Girişim Grubu

-Çalık-IOCL Ortak Girişim Grubu

-Naksan-Torunlar-Toray-Kiler Ortak Girişim Grubu

-Fırat Plastik, Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş.

-Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler