FİNANS

Piyasa sıkıştı

Merkez Bankası'nın Perşembe günü vereceği faiz kararını bekleyen İMKB, yurtdışı borsaların etkisinde sıkışık bir seyir izleyerek 37 bin desteğinde tutunmayı sürdürdü.

Güne yükselişle başlayan ve en yüksek 37568 puanı gören Bileşik Endeks, bu seviyeden bir miktar kar satışı ile karşılaştı ve ilk seansı 37420 puan ile 255 puan artıda tamamladı.

Günün ikinci yarısında yatay ve sıkışık seyirini sürdüren piyasada, yurtdışı borsaların düşüşe gecmesiyle 37,000 detseğine kadar geri çekilen Bileşik Endeks günü 37130.81 puan ile (%0.09)34.12 puan ekside tamamladı.

Piyasalarda, Merkez Bankası'nın faiz kararının haricinde İran'ın, uranyum zenginleştirme programını askıya alması için Birleşmiş Milletler'in kendisine sunduğu öneri paketine vereceği resmi cevap beklendi. İran bu konudaki cevabını akşam gec saatlerde vereceğini açıklamasıyla yurtdışı piyasalarda artan tedirgin bir bekleyiş İMKB'yi de olumsuz etkiledi.

Piyasada toplam işlem hacmi 717.481.691 YTL olarak gerçekleşirken, en yoğun işlem gören hisseler İş Bankası C, Garanti Bankası, Akbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası oldu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler