Cuma gününü de sert satışlarla kapatan piyasalarda haftaya daha ılımlı bir başlangıç yapılması bekleniyor. Hafta sonunda G7 zirvesinde istenilen desteği bulamayan piyasalarda destek AB'den geldi.
Avrupa Birliği ülkelerinin önemli finansal kuruluşların batmalarına izin vermeyeceklerini, 2009 yılı sonuna bankaların ihraç edecekleri tahvillere garanti vereceğini açıkladı.
Bunun yanında yine ABD Hazine Bakanı banka ve finans şirketlerinden hisse satın alınacağı açıkladı. Ayrıca Almanya’nın da 400 milyar euroya kadar paket açıklaması bekleniyor. Bunun 100 milyar eurosunun bankalara sermaye enjeksiyonu, 300 milyar eurosunun ise para piyasasının işlemesinde kullanılması öngörülüyor. Bu hafta diğer Avrupa ülkelerinin de paket açıklanması bekleniyor.
Haftaya bu haber akışlarının etkisiyle alıcılı açılmasını beklediğimiz endekste ilk etapta test edilecek direnç seviyeleri 30,000 – 30,500 olarak karşımıza çıkmakta. Ancak bu yükselişlerin uygulamalar başlayana kadar tepki ve kısa vadeli düzeltme olarak algılanacağını öngörmekteyiz.
Bu hafta piyasalar için yine önemli hafta. Sözkonusu tepkinin devam edip etmeyeceği bu hafta açıklanacak verilere bağlı. Bu hafta açıklanacak veriler arasında ABD’de Eylül ayında ÜFE ve çekirdek ÜFE, perakende satışlar, TÜFE ve çekirdek TÜFE, kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi inşaat izinleri ve inşaat başlangıçları ile Haftalık yeni ve devam eden işsizlik sigortası başvuruları bulunuyor.
Ayrıca ABD’de Çarşamba günü JP Morgan ve Wells Fargo, Perşembe günü Bank of New York , CitiGroup ve Merrill Lynch’in mali tabloları açıklanıyor. Teknik olarak 28,000 destek, 30,500 – 31,000 seviyeleri ise kuvvetli direnç olmaya devam ediyor.