FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telekom'a dişli rakip: Rekabet halka yarayacak

**Türksat ücretsiz telefonla Türk Telekom'a rakip oluyor.

**

Türk Telekom ile Türksat arasındaki rekabet halka yarayacak. Türksat, Kablo TV'ye rakip olan Telekom'a, abonelerini ücretsiz konuşturma hamlesiyle karşılık verecek.

Türksat, Türk Telekom'un televizyon yayıncılığında rakip olması üzerine telefon hizmeti vermek için çalışma başlattı.

VOIP olarak bilinen internet üzerinden telefon hizmeti teknolojisini kullanmaya hazırlanan Türksat'ın, aboneleri arasında ücretsiz görüşme imkanı sunmayı planladığı öğrenildi. 21 şehirde 2 milyondan fazla Kablo TV abonesi bulunan Türksat, telefon hizmeti vermeye başladığında Türk Telekom'un en büyük rakibi olacak.

İnternette de rekabet kızışıyor
Türk Telekom ile Türksat'ın rekabet ettiği tek alan televizyon yayıncılığı değil. Türksat, Türkiye'deki yaklaşık 6.5 milyon internet abonesinin yüzde 90'ını elinde bulunduran Türk Telekom'un şirketi TTNet'in de rakibi. Türksat son dönemde başlattığı kampanya ile hem televizyon yayını hem de internet hizmetini bir paket olarak sundu. Kurulum ücreti alınmayan ve modem hediye edilen kampanya ile sabit telefon zorunluluğu da bulunmuyor.

İKİ RAKİBİN SON KAMPANYALARI
Türksat’dan iki kampanya birden

Türksat A.Ş Kablo Tv altyapısı üzerinden verdiği gerçek geniş bant internet erişimi Uydunet ile dijital TV platformu Teledünya hizmetlerinde iki yeni kampanya başlattı.

Türksat’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Uydunet ve Teledünya hizmetlerinde başlatılan Dijital Şenlik kampanyasında yeni abonelerden kurulum ve aktivasyon ücreti alınmayacak. Yeni abonelere HD set top box’lar peşin, 12 ve 24 ay taksitli seçeneklerle sunulacak. Kampanyaya katılan abonelerden 24 ay boyunca aboneliklerini sürdürmeleri istenecek. Ayrıca bu kampanyadan yararlananlara kablosuz modem hediye edilecek.
Kampanya paketinde asgari kablo TV, Teledünya (temel paket, HD veya full sinema paketi), Uydunet (1MBPS ve üzeri tüm kotalı ve limitsiz hızlardan birisine abonelik) hizmetleri alınacak.

Türksat Uydunet kablosuz Modem Kampanyasına ise 24 ay süre ile abone olacak müşterilerden Kablo TV ve Uydunet kurulum ve aktivasyon ücreti alınmayacak. Abonelere ayrıca kablosuz modem hediye edilecek.

Bu kampanyada da asgari Kablo TV ve Uydunet (1 Mbps ve üzeri tüm kotalı ve limitsiz hızlardan birisine abonelik) hizmetleri alınacak.
Her iki kampanyadan da mevcut Kablo TV aboneleri faydalanabilecek. Stoklarla sınırlı olan kampanyalar bugünden itibaren 31 Mart tarihine kadar geçerli olacak.

Wirofon kullanıcılarına 160’dan fazla ülkede wi-fi ücretsiz
Türk Telekom ve uluslararası internet erişim şirketi iPass arasında yapılan işbirliğiyle, wirofon kullanıcıları 160’dan fazla ülkede 100 bini aşkın wi-fi noktasından ücretsiz yararlanacak.

Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamada, wirofon abonelerinin küresel kablosuz internet erişimi sağlayan iPass ile yapılan işbirliği sayesinde, aralarında 450’den fazla havaalanı, 24 binin üzerinde otel ve kongre merkezi bulunan 160’dan fazla ülkede 100 binin üzerindeki wi-fi noktasından ücretsiz faydalanabileceği, iPass ağından yararlanmak için wirofon aboneliği ile birlikte gönderilen iPass kullanıcı adı ve şifresini girmek gerektiği belirtildi.

Açıklamada, uluslararası internet erişim ağı sağlayan iPass’in, 160’dan fazla ülkede yerel internet servis sağlayıcılarla yaptığı işbirlikleri ile internete her yerden erişim hizmeti sağladığı, internet erişiminde ortaya çıkan uluslararası aramaların maliyetini ortadan kaldıran iPass işbirliğinin, wirofon kullanıcılarının dünyanın dört bir yanındaki kablosuz ağlardan ücretsiz yararlanmasına olanak tanıdığı vurgulandı.

Wirofon internet erişimi için herhangi bir ücret gerektirmeyen iPass hizmetinin, 30 Nisan 2010 tarihine kadar PC Client yazılımı ile birlikte kullanılabileceği bildirildi.

TTNet ayda 1 liraya 78 kanal getiriyor TTNet şubat ayında başlatacağı yeni servisi WebTV ile TV yayınlarının bilgisayardan izlenmesini sağlayacak. Şirketin internet üzerinden vereceği yayınlar bir kutu ile TV’den de takip edilebilecek.

Maç yayın ihalesini Digiturk’e kaptıran Türk Telekom yayıncılık işinin peşini bırakmıyor. Türk Telekom (TT), internet kolu TTNet’in uzun süreden bu yana yoğun mesai harcadığı WebTV adlı projeyi şubat başında tanıtma hazırlığında. Şirket böylece TV alanında Digiturk benzeri bir platformu kurmuş olacak. 2009’un Mart ayından bu yana içerik tarafında görüşmeler yürütülüyor. Türkiye’deki ve yabancı televizyon kanallarıyla, film stüdyolarıyla anlaşmalar imzalandı. Platformda şu anda başta TRT, Kanal D, Show TV, NTV, National Geographic Channel, TV5 Monde olmak üzere 78 kanal yer alıyor. Kanal sayısının kademeli olarak artırılması planlanıyor. Platformda ayrıca sinema, belgesel, spor, müzik, dizi paketleri olacak.

Projenin iki ayağı var
Türk Telekom’un yayıncılık platformunun iki ayağı var. Birincisi internet üzerinden TV yayınlarının ve filmlerin izlenmesini sağlayacak olan WebTV projesi. Web TV ile bilgisayarların TV olarak kullanılması amaçlanıyor.

İkincisi ise Digiturk’ün yayın kutusu benzeri bir kutunun TV’ye bağlanarak, platformdaki yayınların televizyondan izlenmesi sağlayan IPTV (internet televizyonu) hizmeti. Burada da yayınlar internet üzerinden alınacak. Bu kutular Vestel tarafından üretiliyor. 50 bin adetlik ilk paketin 10 bin adetlik bölümü teslim edildi. Abone yoğunluğuna göre buradaki üretim artırılacak.

Tek faturada 3 hizmet
IPTV sisteminde kullanılacak olan kutu aynı zamanda internet hattı ve telefon hattına da bağlanacak. Bu sayede tek kutudan 3 servis (internet, televizyon, telefon) alınabilecek. Faturalama konusunda ise Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ile birlikte bir çalışma yürütüyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Türk Telekom’un sunduğu bu üç hizmetin tek faturada toplanması gündemde.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler