FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dadaş kaşif'ten tasarruf peteği

Erzurum’da yaşayan ve kendine has atölyesinde çalışmalarını sürdüren çevresinde 'Dadaş kaşif' olarak bilinen Ebubekir Taşbaşı üretmiş olduğu tasarruf peteği ile faturaları 7 buçuk liraya indirip cepleri yakan doğal gaz faturalarını düşürmeyi hedefliyor.

Dadaş kaşif'ten tasarruf peteği

Ebubekir Taşbaşı, peteklere döşemiş olduğu devir daim su sistemi ile özel bir gaz sistemini birleştirerek, doğal gaz maliyetlerini olabilecek en düşük seviyeye indirilebileceğini söyledi.

Taşbaşı, enerji tasarrufu açısından önemli olan buluşuyla, yüzde 90’a varan maddi tasarruf hedefliyor. Taşbaşı, “Kış aylarında yakıttan tasarruf için bir petek dizayn ettim. Doğal gaz veya elektrikli kombi fark etmeksizin peteğin içerisinde bulunan ısıya duyarlı civalı gazın ısınması sayesinde petek ısınmaya başlayacak, peteğin ısınmasıyla ise odanız sadece 7 buçuk liraya ısınacak” dedi.

Erzurum’da tasarruf petekleri için fabrika açmayı hedefleyen Ebubekir Taşbaşı, tüketici firma ve yetkililerinin desteği olduğu takdirde hayallerini hayata geçirebilecek.

Atölyesinde Konya’dan getirttirmiş olduğu petek üzerinde tasarlamış olduğu bir başka sistemi uygulamalı olarak anlatan Taşbaşı, sulu sistem olarak da tasarlamış olduğu peteğin su devridaimi ile yazın serinliyor, kışın ise ısınıyor.

KAYNAK:İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler