FİNANS

Üniversitenin et ve süt ürünleri yok satıyor

ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi, uygulama çiftliklerinde üretilen peynir, süt, yoğurt, yumurta ve sucukları artık marketlere de satacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan izinleri alabilmek için 150 bin TL yatırım yapan fakültenin günlük üretim yaptığı söyleyen Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Artun Yıbar, üretimi arttırarak çiftlik ve ünite yatırımları da yapacaklarını belirtti.

Uygulama çiftliklerinde özel olarak yetiştirdikleri 169 sığır, 39 koyun, 175 keçi, 400 tavuk ve bin 500 serbest gezinen tavuklardan üretim yapan UÜ. Veterinerlik Fakültesi’nin, antibiyotik kalıntısı içermeyen ve mikrobiyolojik testlerden geçen ürünleri raflarda yerini alacak. Üniversite içinde bulunan iki markette satışı gerçekleşen süt ve et ürünlerinin, kalitesi ve güvenilirliği nedeniyle büyük ilgi gördüğünü kaydeden Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Artun Yıbar, tüm dünyada kabul gören gıda güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ürünlerin, üniversite içinde bulunan marketlerden alınarak izinsiz şekilde dışarıda satıldığını ifade eden Yıbar şöyle konuştu:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üniversite dışındaki market ve mağazalarda da satışı gerçekleştirmek için izinlerimizi aldık. Ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz ama, bu denetlenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Alt yapıdaki eksiklerimizi gideriyoruz. Yaklaşık 150 bin TL yatırım yaptık. Ürün miktarını arttırmak için çiftlik ve ünite yatırımlarını da yapayı planlıyoruz."

’GÜNLÜK ÜRETİME ÖZEN GÖSTERİYORUZ’
Çiftlikten sofraya kavramını üniversitede uyguladıklarına dikkat çeken Öğretim üyesi Dr. Artun Yıbar açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Antibiyotik ve ilaç kalıntısı sorununu burada yaşamıyoruz. Araştırmalarda incelenen hayvanlarımızı çiftliklerimizde bulundurmuyoruz. Kendi üniversite personelimizin gözetiminde etlerimiz kesiliyor. Hijyen koşullarını sağlıyoruz. Mikrobiyolojik analizleri kendi laboratuarlarımızda yapıyoruz. Günlük taze ürünleri satıyoruz. Raflarda iki- üç gün bekletmemeye çalışıyoruz. Fiyatlarımızı da piyasa koşullarından farklı tutmuyoruz. Bu yüzden satış noktalarımızda sıra oluşuyor. Bazen o günkü ürünlerimiz yetmiyor."

İneklerden ay ortalama 35 ton süt elde ettiklerini kaydeden Dr. Yıbar, 15 bin etlik piliçleri bulunduğunu ve bunun satışına da önümüzdeki dönem başlayacaklarını dile getirdi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler