FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ripple – SEC davasının ikinci duruşması yapıldı! | Ripple ve SEC davasında son durum ne?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasında süren davada, Ripple önemli bir başarı kazandı. İlk duruşması 21 Mayıs tarihinde gerçekleşen davanın ikinci duruşması 27 Mayıs günü yapıldı. Davada, SEC’in “Yasal Süreç Eksikliği ve Adil Bildirim” iddialarına ilişkin verdiği cevaba karşı Ripple yeni bir yanıt verdi.

Ripple – SEC davasının ikinci duruşması yapıldı! | Ripple ve SEC davasında son durum ne?

22 Aralık’ta yayınladığı bir basın açıklaması ile Ripple’a karşı dava açtığını dile getiren SEC, Ripple’ı dijital varlıkların ABD’deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı şekilde sattığını öne sürdü. SEC’e göre Ripple, insanlardan aldığı hizmetlerin ödemesini geleneksel para birimi yerine dijital şekilde yapıyor. Bu iddialara cevap veren Ripple, 27 Mayıs günü gerçekleşen ikinci duruşmada önemli bir galibiyet kazandı.

"HİÇBİR TAVIR ALINMAMAKTADIR"
Coinkolik'in haberine göre; Yargıç Sarah Netburn, XRP’nin düzenleyici durumuyla ilgili olarak, SEC’nin şirketin yasal danışmanlık verilerine ulaşma teklifini reddetti.

Karar, Ripple’ın kurumun kripto para biriminin kayıtsız bir menkul kıymet olduğu gerçeği konusunda piyasa katılımcılarını uyarmadığı öncülüne dayanan, adil bildirim savunmasını güçlendirdi.

ripple1

Ancak yargıç, savunmanın anlaşılabilir ve değerli olup olmadığı konusunda hiçbir tavır almadığını söylüyor.

“Mahkeme, Ripple’ın savunmasının kabul edilebilir olup olmadığı veya değerli olup olmayacağı konusunda hiçbir tavır almamaktadır…” 

RİPPLE – SEC DAVASI TARİHLERİ
27 Mayıs 2021 tarihinde ise Ripple’ın, SEC’in “Yasal Süreç Eksikliği ve Adil bildirim” iddialarına ilişkin verdiği cevaba SEC’in yeni yanıtı belli olacak.

4 Haziran 2021’de Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in davanın reddine ilişkin savunmalarına karşı SEC’in savunmasına verdiği yanıt belli olacak.

Sürecin bu şekilde ilerleyeceğini belirten Filan, Ripple ortakları ve yabancı ülke borsalarından bilgi almak için talep edilen mutabakat zaptı konusunda hala bir karar verilmediğini ifade etti.

RİPPLE DAVASI NEDİR?

ripple

SEC bir diğer adıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 22 Aralık'ta yayınladığı bir basın açıklaması ile Ripple Labs Inc. Şirketine dava açma karar aldığını duyurmuştu. SEC, dava dilekçesinde Ripple’ın şirketin işlerini finanse etmek için sermaye topladığını iddia etti.

Açılan davada 1,3 milyar dolarlık tazminat talep edilirken Ripple'ın 2013 yılından itibaren, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD'deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı olarak satarak fon topladığı öne sürülüyor. Yani iddialara göre Ripple, insanlardan aldığı hizmetlerin ödemesini geleneksel para birimi yerine dijital olan XRP ile yapıyor.

İŞEMLERİ DURDURMA KARARI

ripple3

XRP, Bitcoin ve Ethereum'dan sonra kripto para borsasında en çok rağbet gören kripto para birimlerinden biri. Kripto para platformu olan Bitstamp, yaptığı bir açıklama ile ABD'de bulunan müşterileri için XRP işlemlerini ve mevduatlarını 8 Ocak 2021'de durduracağını açıklamıştı. Bitstamp'in yanı sıra ABD'de Bitwise ve Hong Kong da OSL de XRP işlemlerini durduruyor.

JED MCCALEB İDDİALARI DİKKAT ÇEKİYOR

ripple2

Ripple yatırımcıları birçok sosyal ağda önemli bir iddiayı da dile getirmişti. Elinde yüklü miktarda XRP bulunduran JED McCaleb'in düzenli olarak elindeki XRP'yi sattığı iddiası, sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. JED McCaleb'in Ripple ile anlaşması gereği belirli bir miktar satış yapabildiği ve bunun da XRP değerinin yükseldiği anlarda gerçekleştirdiği kulislerde konuşulan iddialar arasında bulunuyor.

JED McCaleb, Ripple'dan geçtiğimiz dönemde ayrılmış, yeni bir kripto para birimi oluşturarak Stellar Lumens'i kurmuştu

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler