FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müşteriler Arası TL Aktarım Sistemi Nedir?

Müşteriler arası Türk Lirası aktarım sistemi, ev kirası, iş yeri kirası, maaş ya da kredi kartı ve benzeri ödemelerin borç sahibi adına yetki verilen bankların yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bir Elektronik Fon Transferi (EFT) sistemi bileşenidir.

Müşteriler Arası TL Aktarım Sistemi Nedir?

Müşteriler arası TL aktarım sistemi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının işleticisi ve sahibi olduğu Elektronik Fon Transferi sistemine ait bir bileşendir. İsme ya da hesaba yapılan tüm müşteri ödemeleri ya da kamu ödemeleri bankalar tarafından müşteriler adına yapılabilir.

Müşteriler arası TL aktarım sistemi nedir?

Müşteriler arası TL aktarım sistemi ya da bir diğer adıyla "Retail Payment System" bir EFT sistemi bileşenidir. Bankaların müşterileri adına yaptığı ödemeleri elektronik ortamlarda gerçek zamanlı olan bir mutabakat sağlar. Bu sistem ile yapılabilecek bazı ödeme türleri şu şekildedir: Konut kiraları, iş yeri kiraları, depo ve benzeri kira ödemeleri, kredi kartı ödemeleri, çalışan maaşı ödemeleri. Tüm bu ödemeler bankalar tarafından müşterileri adına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan yazılımlar kullanılarak gerçekleştirilir.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler