FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sermaye koruma tamponu nedir?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de Sermaye Koruma Tamponu (SKT) ifadesidir. "Capital Conservation Buffer" olarak da bilinir. Mali ve ekonomik göstergelerde bozulma yaşandığı zaman yaşanacak olası kayıplar sebebi ile sermaye kaynaklarının yetersizliğini önlemek için bulundurulması gereken ek sermaye tutarı için kullanılır. Bu sermaye tutarının bankalar tarafından tutulması beklenir.

Sermaye koruma tamponu nedir?

Bankaların sorumlu olduğu sermaye koruma tamponu, sektörleri olası risklerden koruma amacı ile geliştirilen bir durumdur. Bankalara özgü olan döngüsel sermaye tamponları ve oranları önceden belirlenerek Resmî Gazete’de yayınlanır.

Sermaye koruma tamponu nedir?

Sermaye koruma tamponu (SKT) finansal, ekonomik ve mali göstergelerde herhangi bir bozulma görüldüğü zaman kullanılan bir ifadedir. Bu bozulma durumlarında yaşanabilecek olası kayıplar sebebi ile asıl kaynaklardaki sermaye yeterliliğine dair düzenlemeler yetersiz kalabilir. Bu yetersiz kalma durumunun önüne geçebilmek amacı ile bankalar ek bir çekirdek sermaye tutarı bulundururlar. Sermaye koruma tamponu ise bu tutarı karşılamak için kullanılan bir ifadedir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler