FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spot piyasa nedir?

Spot piyasa, ekonomi ve finans alanlarında kullanılan terimler arasında yer alır. Ticari olan bir ürünü toptancı olarak satan kişiden veresiye olarak aldıktan sonra o ürünün değerinden daha düşük bir fiyata pazarda peşin para karşılığında satmak spot piyasa olarak adlandırılır. Her ürün için spot piyasa vardır. Spot piyasa işlemleri döviz alım ve satımlarında kullanılır.

Spot piyasa nedir?

Hem ürünlerde hem de para birimlerinde spot piyasa söz konusudur. Döviz piyasaları ve para piyasaları farklı ülkelerin zaman dilimlerine göre yapıldığı için tüm işlemlerde işlem tarihi ve teslim tarihi farklı olabilir. Döviz ticareti fiziki olan bir ticaret türü değildir, aracı hesaplar üzerinden yapılır. İşlemler iki iş günü içinde yapılır. Spot altın piyasaları altın fiyatlarının ham maddesinin fiyatlandırıldığı piyasalar için kullanılan bir ifadedir.

Spot piyasa nedir?

Hem ticari ürünler, hem altın hem de döviz alım satımları için kullanılan bir piyasa türüdür. Ticari ürünler, dövizler ya da altın gibi değerler veresiye olarak toptancıdan alınır. Bu alım işleminin ardından ürün değerinden daha düşük bir rakama nakit para ödemesi karşılığında satılır. Bu satış işlemi spot piyasa olarak adlandırılır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler