FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Standart vadeli işlemler nedir?

İleri işlemler olarak da bilinen standart vadeli işlemler işlemlerin ileri tarihlerde gerçekleşeceğini ifade eder. Belirli bir değerin önceden belirlenmiş olan bir rakamdan ve yine daha önce belirlenmiş olan bir tarihte teslim edileceğini ön gören bir ifadedir. Spekülatif amaçla gerçekleştirildiği zaman teoride sınırsız bir kâr ve zarar olasılığı taşır.

Standart vadeli işlemler nedir?

Standart vadeli işlemler için aynı adı taşıyan bir sözleşme yapılır. Bu sözleşme "Futures Contracts" ya da "Standart Vadeli İşlemler Sözleşmesi" olarak isimlendirilmiştir. Sözleşmenin taraflarına, anlaşılmış olan fiyat üzerinden standart hâle getirilmiş bir kalitede ve miktardaki herhangi bir malı ya da değeri belirlenen ileri bir tarih için almak ya da satmak hakkı ve yükümlülüğü verilir.

Standart vadeli işlemler nedir?

Standart vadeli işlemler ileri tarihli işlemler anlamına gelir. Forward para piyasalarından farkı, organize para piyasalarında standartlaştırılmış olan sözleşmeler ile işlem görüyor olmasıdır. Standart hâle getirilen sözleşmeler sözleşmenin miktarını, piyasaya çıkış tarihlerini, teminat sistemi olanları ve bir teminat sistemine dahil olunması gibi durumları kapsar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler