FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zamanaşımı süresi nedir?

Hukuken kişilere tanınan bazı haklar vardır. Bu hakların kişilere getirdiği yaptırımlar da hukuk kuralları çerçevesinde belirlenir ve belli bir süresi bulunur. Bu süre aşıldığı takdirde zaman aşımı yaşanmış olur. Zaman aşımı kuralı banknotlar için de geçerlidir. Bir banknot tedavülden kaldırıldığı açıklanan tarihten itibaren on yıllık süre içinde tüm değerini tamamıyla kaybetmesi o banknotun zaman aşımına uğradığı anlamına gelir.

Zamanaşımı süresi nedir?

Zaman aşımı durumu her hukuk alanında farklı sonuçlara sebebiyet verebilir. Örnek olarak ceza hukukunda cezanın kesinleşmesi için ön görülen zaman dilimini işaret eder. Borçlar hukukunda da yeri olan bir ifadedir. Banknotlar da zaman aşımına uğrar. Bir banknot tedavülden resmen kaldırıldıktan sonra kaldırıldığı tarihin üzerinden on yıl geçmesi ile değerini tamamen kaybeder. Böylece banknot zaman aşımına uğramış olur.

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

Zamanaşımı süresi nedir?

Banknotların kullanımının resmen kaldırılmasından itibaren üzerinden geçen on yıllık süre ile değerleri tamamen kaybolur. Bu durum zaman aşımı olarak açıklanır. Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinde bu konu ile ilgili şu açıklama yer almaktadır:

“Bankalar nezdinde bulunan her türlü mevduat, emanet, katılım fonu ve alacaklardan hak sahibinin işlemi, en son talebi, herhangi bir yazılı talimat tarihinden itibaren başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi olur.”

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler