FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 24 Haziran dolar kuru

İstanbul'da tekrarlanan seçimler sonrası haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalar, ABD ile ilişkiler ve siyaset gündemi izlenirken, Dolar/TL güne 5.77 seviyesinde başladı. Saat 17:34'da 5.80 seviyelerden işlem görüyor

Dolar ne kadar? 24 Haziran dolar kuru

İstanbul seçiminin tekrarlanmasının yarattığı baskı ve küresel satışların etkisiyle Mayıs ayında yılın dip seviyesini gören Türk hisse senetleri piyasası, dolar bazında son 10 yılın en düşük seviyelerine inmişti. TL ve tahvil getirilerinde de benzer bir şekilde sert satış baskıları yaşanmıştı.

DOLAR SEÇİM SONRASI YENİ GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dolar/TL saat 17:34 itibarıyla 5.80 seviyelerinden işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Analistler, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından 4 yıllık seçimsiz döneme girildiğini, belirsizliğin ortadan kalkması sonrası gözlerin uygulanacak ekonomi politikalarına çevrildiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) başta olmak üzere küresel merkez bankaları geçen hafta art arda faiz indirimi/gevşeme sinyalleri verdi.

Geçen hafta boyunca küresel risk iştahı da canlı kaldı. Fed’in bu haftaki toplantısının ABD-Çin ticaret savaşının ekonomik büyümeyi yavaşlatmasını engellemek için gelecek ay içinde bile faiz indirimine gideceği beklentilerini kuvvetlendirmesiyle S&P 500 endeksi rekor seviyeyi gördü.

Avrupa’da zaten bir çok ülkede eksi olan tahvil getirileri daha da düşüş gösterirken İran’ın geçen hafta ADB insansız hava aracını düşürmesi ise endişeleri artıran nadir nedenlerden biri oldu. Bu gelişme ham petrol fiyatlarını da yukarı çekti.

Kaynak: Reuters


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler