FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis'te yapıp dünyaya satıyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan Faruk Yılmaz, internette izlediği videolar sayesinde ceviz ağacından yaptığı elektro gitarları 8 ülkeye ihraç ediyor.

Bitlis'te yapıp dünyaya satıyor

Ceviz ağacından elektro gitar yapmaya karar veren Faruk Yılmaz, gitarın nasıl yapılacağını bilmediği için ilk iş olarak internette gitar üretimiyle ilgili videoları izledi. Yine internet üzerinden tanıştığı Norveçli gitar ustası ile iletişime geçerek elektro gitarın yapımı ve ölçüleriyle ilgili de bilgi alan Yılmaz, bir yıl önce ilçe merkezinde küçük bir atölye açtı.

Daha sonra atölyesinde işlediği ceviz ağaçlarıyla gitar yapımına başlayan Yılmaz, rock yıldızlarının tercih ettiği gibson modeli elektro gitarlar üreterek internet üzerinden pazara sundu. Kısa sürede yoğun bir taleple karşılaşan Yılmaz, ürettiği elektro gitarları yurt içi başta olmak üzere İngiltere, Meksika, Yunanistan, Norveç, İtalya, Amerika, Kanada ve Avustralya'ya ihraç etmeye başladı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce yapımına başladığı elektro gitarlardan özellikle rock yıldızlarının yoğun tercih ettiği gibson modelinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, yaptığı gitarları şu an için 8 ülkeye ihraç ettiğini söyledi. Teknik imkansızlık nedeniyle bir gitarı bir ay gibi bir sürede tamamlayabildiğini anlatan Yılmaz, sağlanacak desteklerle atölyenin kapasitesini büyütüp hem ilçedeki gençler için istihdam sağlayabileceğini hem de ihracatı artırarak ekonomiye büyük katkı sunabileceğini ifade etti.

"Bana, 'sen deli misin, başaramazsın' dediler"

Yılmaz, elektro gitarların üretmeye karar vermesiyle ilgili serüveni şöyle anlattı:

"İlçemizde ceviz ağacı en fazla silah dipçiği yapımında kullanılıyordu. Ancak ben ceviz ağacından başka bir şeyler yapmak istedim. İnternette yaptığım araştırmaların ardından da elektro gitar yapmaya karar verdim. İlk böyle bir işe karar verdiğimde bana, 'sen deli misin, bunu başaramazsın' dediler. Ben bunu başaracağıma inanmıştım ve başardım. İlk olarak bunun nasıl yapıldığını bilmiyordum. İnternet üzerinden Norveç'te bu işle ilgilenen biriyle tanıştım. Kendisi bana elektro gitar yapımı ve ölçüleriyle ilgili bilgileri video şeklinde gönderdi. Ben de birkaç tane yapmaya çalıştım ve başarılı oldum. Daha sonra kendime küçük bir atölye kurdum. Şu an İngiltere başta olmak üzere 8 ülkeye elektro gitar ihraç ediyorum."

Yılmaz, gitar yapımında kullandığı ceviz ağaçlarını da doğaya zarar vermemek adına meyve vermeyenlerden seçtiğini bildirerek, ceviz ağacının sağlamlığı ve kalitesinin gitarlara olan talebi artırdığını kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler