FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur ve emekliye kötü haber

Toplu Sözleşme Maaşları Azaltacak

Memur ve emekliye kötü haber

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Memur-Sen'in imzaladığı toplu sözleşmedeki hata nedeniyle kamu çalışanlarının 10 yılda alacakları maaşlardan kaybedecekleri miktarları açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Memur-Sen'in hükümetle imzaladığı toplu sözleşme ile ilgili hazırladıkları inceleme raporunu açıkladı. Raporda toplu sözleşmedeki hata nedeniyle meslek guruplarının önümüzdeki 10 YIL İÇİNDE alacakları maaşlardan kaybedecekleri miktarlar açıklandı. Harnefi Bostan kayıpların etkisinin yıllar geçtikçe memurlar ve emekliler üzerinde daha da artarak devam edeceğini belirtti. Enflasyon farkı ve maaş zammı hesaba katılmadan hesaplanan zarar tablosu ise şöyle.

10 YILDA HANGİ MESLEK NE KADAR PARA KAYBEDECEK

Müsteşar 72 bin 480 lira

Doktor 27 bin 300 lira,

Avukat 23 bin 520 lira,

Mühendis 26 bin 220 lira,

Müdür 14 bin 220 lira,

Müezzin 11 bin 340 lira,

Memur 7 bin 500 lira,

Şoför 6 bin 900 lira,

Hemşire 9 bin 660 lira,

En düşük dereceden maaş alan bir hizmetlinin ise 10 yıllık toplam maaş kaybı 5 bin 220 lirayı bulacak.
EMEKLİLİĞİ'DE ETKİLECEK

Hanefi Bostan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının emeklilikte de zararlı olacağını belirtti. Açıklamaya göre Mimar, Mühendis, denetçi gibi unvanlardan emekli olacaklar emekli ikramiyesinde bin 973 TL, aylık emekli maaşında ise her ay 52,62 TL'lik kayıp olacak. Öğretmen, İmam, Müezzin gibi kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden kaynaklı kaybı,ise emekli ikramiyesinde 518,12 TL, emekli maaşında ise aylık13,82 TL'yi bulacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler