FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Primini öde yaşlılıkta kral ol

Hükümet, yaşlılık ve kazalara karşı bakım sigortasını hayata geçirecek. Sağlığında prim ödeyene yaşlılığında devlet bakacak. Özel bakım için uluslararası sigortalar da geçerli olacak

Primini öde yaşlılıkta kral ol

Hükümet, vatandaşların "yaşlanınca bana kim bakacak?", "kaza geçirip felç kalsam benimle kim ilgilenecek?" kaygılarına son verecek "bakım sigortası" uygulamasını hayata geçiriyor. Sağlığında prim ödeyen, hastalığında "krallar gibi" yaşayacak.

Sabah'ın duyurduğu "evde yakınına bakanlara emeklilik" yolu açan düzenlemeye paralel gerçekleşecek. Tüm vatandaşların prim ödeyerek sigortaları üzerinden özel bakım hizmeti alabilmesi sağlanacak.

GELİR TESTİNE GÖRE PRİM
Aile Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, şu bilgileri verdi: "Sistem primli ödeme üzerine kurulacak. Maddi durumu yetersiz vatandaşlar için de gelir testi sonuçlarını baz alarak farklı prim miktarları belirleyeceğiz." Bakım sigortası uygulamasına paralel olarak uluslararası bakım sigortalarının geçerli olduğu sisteme geçilecek. Yaşlılık ve engelli bakımında uluslararası kalite standartlarının sağlanması hedefleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler