FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Satılık işyeri ilanlarına dikkat!

İşyerlerini yüksek gelirliymiş gibi satan şebekeye dikkat!..

Satılık işyeri ilanlarına dikkat!

Gazeteden satılık iş yeri ilanlarını araştırırken “6 Bin kira gelirli kiracılı satılık işyeri” ilanını gören Emre S. işini sağlama almak için kiracı ile görüştü. Kiracı 6 Bin TL kontratlı 3 yıllık sözleşmesini gösterdi. İşyerini satın aldıktan sonra kiracıyı yerinde bulamayan Emre S. sikayevar.com’a gönderdiği şikayetinde “İşyerinin bedeli aldığım paranın yarısı kadar ve kira bedeli ise 2 Bin TL’miş. İşyerlerini yüksek gelirliymiş gibi gösterip satan şebekeye dikkat” dedi.
"Kiracı Kaybolmuş Belgeler Sahteymiş”
İstanbul’dan Emre S.’nin yaşadığı olay yeni bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı. “Kiracılı satılık işyeri” ilanı ile başlayan olayda satıcı ilk önce işyerini ihtiyaçtan sattığına sonra da işyerinde 3 yıl sözleşmeli yüksek gelirli bir kiracısının olduğuna inandırdı. İşyerinin satışı olduktan sonra ise Emre S. dolandırıldığını bakın nasıl anladı. Şikayetçi yaşadığı mağduriyeti şikayetinde şöyle dile getirdi:

“Gazete ilanlarından satılık işyeri ilanı ararken 6 Bin TL kira gelirli satılık işyeri ilanını gördüm. Hemen satıcı ile görüştüm. Kişi işyerinde şuanda kontratlı kiracı olduğunu ve 6 Bin TL kira verdiğini söyledi. Kiracının kirasını düzenli ödediğini de anlattı. Kendisi ihtiyaçtan burayı satmak istiyormuş. Satış için anlaştık ama ben her ihtimale karşı işyerine gittim ve iş yerinde kiracı olan şahısla görüştüm. Kiracı 6 Bin TL kontratı ve 3 yıllık sözleşmeyi gösterdi. Kiracının gösterdiği belgelere de güvenerek işyerini satın aldım. Daha sonra işyerine gittiğimde kiracı yerinde yoktu kiracı kaybolmuş. İşyerinin bedelinin aldığım paranın yarısı kadar olduğu ve kira bedelinin ise 2 Bin TL olduğunu öğrendim. Gösterdikleri tüm belgeler önceden hazırlanmış ve sahteymiş. Bu şekilde işyerlerini yüksek gelirliymiş gibi gösterip satan bir şebekenin olduğunu öğrendim.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler