FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BAKKT, Nakdi Uzlaşmalı Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmelerini Başlatıyor

Kurulduğu günden bu yana, fiziksel olarak düzenlenmiş bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunan BAKKT, Chicago Emtia Borsası (CME) ile doğrudan rekabet içine girerek, nakdi uzlaşmalı vadeli işlemler sunacağını bildirdi.

BAKKT, Nakdi Uzlaşmalı Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmelerini Başlatıyor

BAKKT, New York Borsası'nın (NYSE) ana şirketi olan Intercontinental Exchange (ICE) tarafından 2018 yılında kurulan bir bitcoin vadeli işlem ve dijital varlık platformudur. Ayrıca; dünyanın, ilk fiziksel olarak düzenlenmiş sözleşmeler sunan, kripto vadeli işlem platformu olma özelliğini taşımaktadır.

Amacı, kişilerin günlük yaşamda kripto para birimlerini ağ üzerinde sorunsuz bir şekilde kullanmalarını sağlamak olan bu platform, Bitcoin vadeli işlemlerine başladığı günden bu yana, kripto para endüstrisi tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. BAKKT COO’su Adam White, 12 Kasım Salı günü katıldığı bir konferansta, yeni bir gelişme olarak platformun gelecek yıldan itibaren nakdi uzlaşmalı bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunacağını belirtti. 

Ayrıca çeşitli kaynaklar, ICE’nin 2020’den önce ürünü piyasaya sürmek için, Singapur Para Otoritesi (MAS) ile görüşmelerde bulunduğu bildirdi. Platformun, nakdi uzlaşmalı sözleşmeler sunma kararı ise, CME’nin bu ürünü Aralık 2017'de teklif etmesinin ardından, grup ile doğrudan rekabet etme düşüncesiyle başladı. CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ise yoğun bir başlangıçtan sonra bu yıl sona erdi. 

Güçlü bir kullanıcı yapısına sahip olan BAKKT’ın atılımıyla önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan halving sürecini bir arada değerlendirdiğimizde, kripto paralarda, özellikle bitcoinde, pozitif yönlü bir etki görebiliriz. Süreç içerisinde meydana gelen işlem hacimlerini ve fiyat etkisini dikkatle takip ederek yatırımcı kanadında olumlu sonuçlar doğurabilecek veriler elde etmek mümkün gözüküyor. Chicago Borsası Ocak 2020’den itibaren bitcoin vadeli işlem platformunu ayrıca kullanıcısına açıyor. Tüm verileri topladığımız zaman, bitcoin için atılan olumlu adımların talebi artırabileceği yönünde kanaat getirebiliriz. 2020 başlarından itibaren ise, tüm süreç değerlendirmeye alınmalı ve hacimler göz önünde bulundurulmalıdır. 

ICRYPEX Hazine Uzmanı Helin ÇELİK

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler