FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanadalı Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan Bitcoin ETF’sine Onay

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), kripto fonu yöneticisi 3iQ'ya, borsada işlem gören bitcoin fonu için izahname hazırlanması yönünde izin  verdiğini duyurdu. Yaşanan bu gelişme; komisyonun Kanada’daki ilk bitcoin ETF lansmanını onaylamak üzere olduğuna işaret ediyor.

Kanadalı Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan Bitcoin ETF’sine Onay

Şirket, 30 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, bitcoin fonu için Ontario Menkul Kıymetler Komisyon Direktörünün nihai bir izahname için yönlendirilmesi konusunda bir karar alındığını belirtti.

3iQ CEO’su Fred Pye, komisyon düzenleyicilerini; fonun fiyatlandırılması, denetimi ve kamu yararı hakkındaki hususları en kısa süre içerisinde iyileştireceğine dair ikna etti.

Pye 3iQ’nun, bireysel yatırımcıların düzenlenmiş ve listelenmiş bir fona katılımını sağlayan bir kaynak oluşturmak için, OSC’nin Yatırım Fonları ve Yapısal Ürünler Şubesi ile yakın bir şekilde çalıştığını aktardı.

3iQ ayrıca, yenilikçi bir bitcoin testi geliştirmek için, veri serileri ve kripto para birimi endeksleri geliştirmede düzenlenmiş bir endeks sağlayıcısı olan VanEck’in MV Endeks Çözümleri’nden Varlık Yöneticisi VanEck ile ortaklık kurduğunu açıkladı. 

Bitcoin tarihinde bir devrim olabilir!

Haber, ABD'de bitcoin ETF’si için gerçekleştirilen başarısız girişimlerin ardından yıllar sonra bitcoin tarihine geçecek bir adım niteliği taşıyor. Özellikle SEC’in erteleme kararından sonra gelen bu adım, kripto paraların saha dışında bırakılmaması gereken varlıklar olduğunu gözler önüne seriyor. 
Teknolojik gelişmelerin öncüsü niteliğinde olan devletler, konuyu bir adım ileriye taşıyıp, liderlik yarışına girmekte kararlı görünüyor. İpi göğüslemekte kararlı olan Çin, ABD ve Rusya arasındaki yarışın gerisinde kalmak istemeyen Kanada, çeşitli yeniliklerle bu yarışta yer tutmaya çalışıyor. Nitekim sürpriz ETF kararını duyuran Kanada’nın geçtiğimiz aylarda, üniversitelerinde ve çeşitli kuruluşlarında blokzinciri teknolojisi ve kripto paralara sıkça yer verdiği ve bilimsel çalışmalar başlattığı biliniyor. 

ICRYPEX Hazine Uzmanı Helin ÇELİK


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler