FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'35 bin TL maaş veriyoruz, yine de bulamıyoruz' İş ilanlarının sayısı arttı! Neden başvurmadıklarını anlattılar '80 bin TL kazanıyorum'

İstanbul'da restoran camlarında artan motokurye iş ilanı sayısı dikkat çekti. İşletmeciler; motokuryeler mobil uygulamalarda esnaf kuryelik sistemiyle çalışıp işletmeleri tercih etmedikleri için personel bulamadıklarını belirtti. Motokuryeler ise maaş farkı ve çalışma saatlerini işaret etti. İşletmeci Hayrettin Güngör "30-35 bin TL maaş veriyoruz ama yine de bulamıyoruz" derken Motokurye Oğuz Özcan "Maaşlar az olduğu için bulamıyorlar. 12 saat uygulamada çalışarak 50-60 bin TL kazanıyorum" dedi.

İstanbul'da bulunan birçok restoran, kafe ve büfenin camlarında son dönemde artan motokurye iş ilanları dikkat çekti. Restoran ve büfe işletmecileri, motokuryelerin çeşitli alışveriş, yemek ve kargo sektörüne dair mobil uygulamalarda 'esnaf kurye' adını verdikleri sisteme geçiş yaptıkları için personel sıkıntısı yaşandığını belirtti. Motokuryeler ise, restoran ve uygulamalar arasındaki maaş ve kazanç farkı ve çalışma saatlerinin esnekliği sebebiyle işletmelere bağlı çalışmak yerine uygulamaların tercih edildiğini ifade etti. 20 yıldır motokuryelik de yapan Motorcular Birlik Beraberlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Dündar ise kuryeler arasında uygulamalara geçişin son zamanlarda arttığını ifade ederek konu hakkında açıklamalarda bulundu.


Canlı Borsa

‘ESNAF KURYE’ MODELİNE YOĞUN İLGİ NEDENİYLE RESTORANLAR MOTOKURYE BULAMIYOR

En Çok Aranan Haberler