FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatı için rekor tahmin! Henüz almadıysanız dikkat! Alman devi Deutsche Bank resmen duyurdu...

ABD’de rekor kıran enflasyona faiz artışı ile yanıt veren Fed’in altın ve dolar fiyatları üzerindeki etkileri devam ediyor. Altın fiyat tahmini için dev bankalardan açıklamalar tek tek gelmeye devam ederken Almanya’nın en büyüklerinden biri olan Deutsche Bank’taki ekonomistlerden yeni bir rekor tahmini yapıldı. Ekonomistler altın için güvenli liman çekiciliğini sürdüreceği yorumunu yaparken, tarihi de paylaştılar. Peki, altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte son dakika haberinin detayları...

Küresel piyasalarda, devam eden resesyon endişelerine karşın ekonomilerde yumuşak bir iniş yapılabileceğine ilişkin yorumların etkisiyle pozitif bir seyir izleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri para politikasına ilişkin sözle yönlendirmelerine devam ederken, artan resesyon endişeleri karşısında hükümet tarafı da olası politikaları kamuoyuyla paylaşıyor.

Dün St. Louis Fed Başkanı James Bullard, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde temmuzda da güçlü bir faiz artışını destekleyeceğini söylerken, ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı çekebileceklerini düşündüklerini belirtti. Yarın Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek toplantıda Fed'in politika faizini 75 baz puan artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında da 75 baz puanlık artış ihtimali yüzde 40 seviyesinde bulunuyor.

Canlı Borsa

ALTIN İÇİN YENİ REKOR TAHMİNİ

En Çok Aranan Haberler