FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dul ve yetim aylığında enflasyon farkı belli oldu! İşte zamlı maaşlar...

Temmuzda 6 aylık enflasyon farkı ile zam almayı bekleyen milyonlarca memur ve emeklinin yanı sıra dul ve yetimlerin aldığı maaşlar da yeniden belirlenecek. Yapılan tahminlere göre en düşük dul ve yetim aylığının 868, en yüksek ise 20 bin 851 lira olması bekleniyor. SGK ve BAĞ-KUR kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse dul ve yetim aylığından erkekler de yararlanabiliyor. Peki, hangi hallerde kimler dul aylığı alabilir? İşte temmuzda yapılacak olan maaş artışına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Asgari ücret zammı ile işçi, memur ve emeklilerin yanı sıra birçok kalemde değişiklik oldu. Bu kapsamda 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, Genel Sağlık Sigortası primi, kıdem ve ihbar tazminatı, SGK idari para cezaları, dul ve yetim maaşı gibi kalemlere zam yapıldı. Yapılan son zam ardından en düşük dul ve yetim aylığı 627 lira olurken, en yüksek maaş 15 bin 55 liraya yükseldi.

Dul ve yetim aylığına temmuz ve ocak aylarında olmak üzere yılda iki defa zam yapılıyor. Henüz 6 aylık enflasyon farkı netleşmese de piyasanın beklentisi yüzde 38,5 oldu. Böylece 6 ayın sonunda en düşük dul ve yetim aylığının 868 olması bekleniyor. En yüksek maaş ise 20 bin 851 liraya yükselebilir. Kesin zam oranı ise 4 Temmuz’da açıklanacak.

Anlık Borsa

HANGİ HALLERDE, KİM ALIR?

En Çok Aranan Haberler