FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vergi ve kredi borcuna yapılandırma! Erdoğan Pazartesi günü duyuracak: İlk taksit detayı...

Vergi, prim, öğrenim kredisi, trafik cezaları... Hükümet devlete olan borçlar için harekete geçti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. Konunun Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi halinde ciddi indirimler de yolda. İşte vergi kredi borcu 2023 yapılandırma için tüm merak edilenler ile son dakika haberinin detayları...

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre 2021’de yüzde 16,4 olan vergi yükü 2022’de yüzde 17,2’ye yükseldi. 2023’te ise yüzde 17,5'e ulaşacağı öngörülüyor. Vergi yükü her yıl artmaya devam ederken hükümet 31 Aralık 2022'ye kadar olan borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketini 84 milyona sunmaya hazırlanıyor.

Vergi, prim, ceza, öğrenim kredisi gibi alacaklar da dahil Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinde uzun vadelerle ödemede kolaylık sağlanması imkanı sunulacak. Yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek. Hacizler kaldırılacak, icra takibi durdurulacak. Yapılandırma konusunun Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacağı ifade ediliyor.

İÇ


Canlı Borsa

84 MİLYON KİŞİYE YAPILANDIRMA MÜJDESİ

En Çok Aranan Haberler