FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yoğunluk sevkiyatı yavaşlattı! İşte deprem bölgesine ulaşım hatlarında son durum (9 Şubat 2023 Perşembe)

Deprem bölgesine ulaşım güzergahındaki son durum merak edilirken ulaşıma kapalı yollar ve alternatif güzergâhlar belli oldu. Karayolu ulaşımında başta İstanbul olmak üzere batı illerinde deprem bölgesine doğru çok yoğun bir TIR trafiği olduğu ifade ediliyor. Hasar gören havalimanları için onarım başlarken, bu akşam İskenderun’a varması beklenen Ro-Ro gemileri için alternatif liman hazırlıkları yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 şehirde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından tüm ülkede yardım seferberliği başlatılırken, bu yardımların ulaştırılması da büyük sorun haline geldi. Bir yandan kapanan güzergahların yeniden devreye girmesi için çalışmalar sürerken diğer yandan alternatif güzergahlar ve çözümler için de çalışmalar sürüyor.

Bölgeye giden yardım malzemelerinin illere girişi ve dağıtımı AFAD koordinasyonunda yapılıyor. Türkiye genelinden gelen yükler deprem bölgesindeki AFAD merkezlerinde toplanıyor. Sevkiyat, AFAD koordinasyonunda gerçekleşiyor. Ancak bazı AFAD merkezlerinde gelen yükler oluşan yoğunluk nedeniyle istenilen hızda dağıtılamıyor. Lojistik sektörü yetkilileri ve Hatay’daki belediye görevlileri, AFAD’ın yükünün azaltılması için belirli kuruluşlara yetki verilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

image (24)

Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler