FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB haftalık analiz

Endekste çıkış hareketinin dirençleri 67500-68000 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir.

İMKB haftalık analiz

Endekste çıkış hareketi devam ediyor. Piyasa gelen kâr satışlarını karşıladıktan sonra yükselişini sürdürüyor. Banka hisseleri öncülüğünde devam eden çıkış hareketinde genele yaygınlık ve işlem hacmi zayıf. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş görülüyor. Özellikle gösterge bono faiz oranlarında düşüş dikkat çekici.

Merkez bankası toplantısından sonra yapılan açıklamada “Önümüzdeki dönem faiz koridorunda daralmaya gidileceği” söylemi faiz oranlarındaki düşüşe ivme kazandırdı. Para piyasaları hisse senetlerindeki olumlu seyre destek veriyor. FED’in parasal genişleme ve Avrupa merkez bankasının tahvil alımı ve borç krizindeki ülkelere yardım edeceği yönündeki beklentiler korunuyor.

Gerçi FED’in parasal genişleme beklentileriyle ilgili aksi yorumlar gelmesine rağmen bu yöndeki görüşü çok fazla değiştirmiş değil. Almanya başbakanı Merkel’in Euro birliğini koruma ve borçlu ülkelere yardım konusunda Avrupa merkez bankası başkanı Draghi’nin söylemelerine tam destek vermesi borsalardaki çıkış hareketine katkı yaptı. Bir süredir karışık gelen makro ekonomik verilerin son günlerde beklentileri karşılaması iyimserliği destekledi. Piyasaların gündem olarak yakından izlediği ancak bu aşamada fiyatlama yapmadığı konu ise Suriye ve Ortadoğu’daki gelişmeler.

Alternatif piyasaların (faiz-döviz) zayıflaması hisse senetlerini öne çıkarıyor. Faiz düşüşü borsalar ve hisse senetleri için olumlu bir referans olmaya devam ediyor. Endekste devam eden çıkış hareketinin dirençleri 67500-68000 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 68000 seviyesinin üzerinde verilecek sonraki direnç 70000 seviyesinde bulunuyor.

Endekste yaşanacak olası bir geri çekilmede ilk destekler 64000-63600 seviyelerinde. Bu seviyenin üzerinde endeks gücünü koruyabilir. Aksi takdirde kâr satışlarının derinlik kazanması beklenebilir. Sonraki destekler 63000 ve 62500 seviyelerinde. Endekste çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte kâr satışları bir süre daha etkisini sürdürebilir. Kısa dönemli işlemlerde 64000-63600 destek seviyeleri izlenebilir. Bu seviyelerin üzerinde hisseler taşınmakla birlikte 68000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde satış yapılabilir.

(ACAR MENKUL DEĞERLER)

En Çok Aranan Haberler