FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Cuma günü 9 ve 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yapan endeks için ilk hedef 21 günlük ortalamasının bulunduğu 61 bin seviyesidir.

Teknik analiz

Cuma gününe hafif satıcılı başlayan piyasada yüzde0,20 oranındaki değer kaybı ile 60.557 puandan açılış yapan endeks en düşük 60.294 puanı test etmesinin ardından tepki alımları ile karşılaştı. 60.800 puana kadar çıkış yaşadıktan sonra bu civarda dengelenen endeks ikinci seansa ya yatay bir başlangıç yaptı. Seansın ilk yarısında kısa bir süre belirginleşen alımların etkisi ile 61.076 puana kadar çıkış yaşayan endeks seansın ikinci yarısında yaşanan kar satışların karşı direnç gösteremedi. 60.200’lü seviyelere kadar gerileme yaşadıktan sonra kapanışa yakın gelen tepkilerle endeks günüyüzde0,13 oranındaki düşüş ile 60.596 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere uzun vadeli alçalan bir kanal içinde hareket etmekte olan endeksin Nisan ayı başında 63.600 seviyesini test etmesinin ardından bir düzeltme hareketi içinde girdiği görülmektedir. Geçen haftaya zayıf bir başlangıç yapmasının ardından 59.200 civarından toparlanan endeks haftanın ikinci yarısında nispi olarak artan işlem hacmi ile birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkma çabası verdi.

Yeniden 60 bin seviyesinin üzerinde atak yapan endeksin daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz üzere orta vadeli bir omuz-baş-omuz formasyonu oluşturduğuna dair görüşümüz de teyit edilmiş oldu. Sol omuz ve baş kısmı tamamlanan ve boyun çizgisi 58.800 civarında bulunan formasyonun sağ omuz oluşturma çabası içine girdiği söylenebilir. Nitekim artan işlem hacmi ve kısa vadeli ortalamaların yukarı dönme eğiliminde olması da bu görüşümüzü onaylar niteliktedir. Ancak sol omuzun oluşumunun 58.300-61.800 puanları arasında ve yaklaşık 1,5 ay sürdüğü göz önüne alınırsa, sağ omuz için de benzer bir hareketlilik yaşanması olasılığından sözedilebilir. Kısa vadeli teknik göstergelerin konumu da formasyona ait görüşümüzü onaylamaktadır.

CCI yönünü yukarı doğru çevirerek dik bir eğimle aşırı satım bölgesinden çıkarken, ikili dip oluşturarak bölgeden çıkan William’s R aşırı alım bölgesine yaklaşmaktadır. Endeksin güç kazanıp kazanmadığının tespiti için takip ettiğimiz Momentum’un ise 100 referans çizgisi sınırına dayanması ve hızlanması bu olumlu görünümün kısa vadede devamı açısından önemlidir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de düşüş yönlü hareketlerini sonlandırarak yataya dönmüş durumdadır.

Cuma günü 9 ve 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yapan endeks için ilk hedef 21 günlük ortalamasının bulunduğu 61 bin seviyesidir. Cuma günü bu seviyeyi test eden ancak aşmakta başarılı olamayan endeks için piyasada bugün yaşanacak seyir ve işlem hacmi kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacaktır. Yeni pozisyon açılması için kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde en az 2 gün süreyle güçlü kapanışlar gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Endeks için 60.000-59.500-58.700 destek, 61.000-61.300-62.000 seviyeleri de direnç konumundadır.

Dolar bazında ise grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan bir kanal içinde bulunan ve Cuma günü 3,44 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.45-3.48-3.56 cent direnç 3.42-3.36-3.30 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler