FİNANS

Teknik analiz

Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Teknik analiz

Cuma gününe satıcılı başlayan piyasada yüzde 0,64 oranındaki değer kaybı ile 58.446 puandan açılış yapan endeks ilk seansın ilk yarısını 58.450-58.800 aralığında dalgalı geçirirken, seansın ikinci yarısında kademeli bir toparlanma çabası içine girdi. İkinci seansa da alıcılı başlayan piyasada en yüksek 58.886 puanı test eden endeks seans içinde yaşanan yaklaşık 500 puanlık sert düzeltme hareketine karşılık seansın ikinci yarısında tepki alımları ile karşılaştı. Önce 58.500’ün üzerine çıkan endeks kapanışa yakın da artıya geçerek günü 51 puanlık primle 58.872 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere bir süredir dikkati çektiğimiz omuz-baş-omuz formasyonu gereği hareket eden endeksin geçen haftayı 58 bin seviyesinin üzerinde tutunma çabası ile geçirdiği söylenebilir. Geçtiğimiz hafta boyunca toplam 1300 puanlık bir bant içinde seyreden endeksin haftalık bazda değer kaybının 143 puanla sınırlı kalması ve haftalık işlem hacminin önceki haftaya göre nispi bir artış göstermesi endeksin 58 bin desteğinin güç kazanmasına yardımcı olmuştur. Diğer taraftan Bollinger Band’ın alt kanadının hala aşağıya doğru açılma eğilimi ve kısa vadeli hareketli
ortalamaların düşüşe devam etmesi piyasadaki riskli görünümün devamına işaret etmektedir.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI ve William’s R’ın aşırı satım bölgesinin üzerindeki seyirlerine devam etmekle birlikte eğimlerinin oldukça azaldığı görülmektedir. Momentum’un da 100 referans çizgisinin altındaki yatay seyrini sürdürmesi 58 bin civarında bir taban arayışı içine girilme olasılığına dair görüşümüzü onaylamaktadır. Son birkaç gündür yaşanan sıkışık seyir sonrasında orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in de düşüş eğilimlerini sonlandırarak yataya döndüğü hatta MACD’nin tetik çizgisini kırmak üzere olduğu görülmektedir. Sağ omuz oluşumunu tam olarak tamamlayamadan satış baskının etkisinde kalan endeksin son iki günkü tutunma çabasının etkisinin bugün de devam edip etmemesi kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacaktır.

Satış baskısının etkisinin yeniden hissedilmesi ve endeksin yeniden 58 bin seviyesini test etmesi yukarıda bahsedilen formasyonun kısa vadede devamına neden olacaktır. Yeni pozisyon açılması için kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde en az 2 gün süreyle güçlü kapanışlar gerçekleştirilmesi gerektiğine dair görüşümüzü korumaktayız.

Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Endeks için 58.800-58.000-57.400-56.500 destek, 59.500-60.000-61.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan bir kanal içinde bulunan ve Cuma günü 3,30 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.34-3.42 cent direnç 3.27-3.22-3.18 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler