FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Kısa vadeli teknik göstergeleri de incelediğimizde ise karışık bir seyir olduğu görülmektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Ne oldu? Dün zayıf bir başlangıçla başlayan piyasada yüzde0,19 oranındaki değer kaybı ile 64.814 puandan açılış yapan endeks ilk seansı 64.600-65.100 aralığında geçirdi. Seansın sonuna doğru 64.800 civarında dengelenen endeks ikinci seansın başında da satış baskısının etkisinde kaldı. Sonrasın da ilk seansta olduğu gibi 64.600-65.000 aralığındaki yatay bant içinde kalan endeks günü yüzde0,37 oranındaki değer kaybı ile 64.698 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta Cuma günü yaşanan sert yükselişin ardından bu haftaya da alıcılı başlayan ancak 66 bin seviyesinin üzerinde kar satışlarının etkisinde kalan endeksin son iki gündür bir düzeltme hareket içinde olduğu görülmektedir. Dün yaklaşık 500 puanlık dar bir bant içinde hareket edilmesine karşın kapanış olarak 5 günlük hareketli ortalamasının altında bulunan endeksin bu hareketinin nispeten artış gösteren bir işlem hacmi ile gerçekleşmesi bunu bir düzeltme hareketi şeklinde yorumlamamıza neden olmaktadır. Daha önceki bültenlerimizde de sık sık belirttiğimiz üzere 64.400-66.000 aralığındaki direnç bölgesinde bulunan endeksin trendinin vadesinin uzun olması açısından
bir taban oluşumuna ihtiyaç duyduğuna ve kısa vadeli teknik göstergelerin sinyal verdiğine dikkat çekmiştik. Her ne kadar seans içinde yaşanan düzeltmeler sert bir geri çekilme riskini azaltıcı etki yapsa da 66 binin önemli bir direnç olması endeksin yeniden güç kazanma gerekliliğini ortaya koymuştur.

Kısa vadeli teknik göstergeleri de incelediğimizde ise karışık bir seyir olduğu görülmektedir. Keza, CCI ve William’s R aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali vermiş durumdadır. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un da 100 referans çizgisinin üzerinde bulunmasına karşın yatay bir seyir izlemesi de yukarıda belirttiğimiz taban oluşumuna işaret etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD piyasadaki düzeltme eğilimine tepki verip tetik çizgisine doğru gerilerken, Trix düşük eğimli bir yükselişine devam etmektedir. Yaşanan bu iki günlük düzeltmenin ardından endeksin bugün yeniden kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerinde atak yapması ve sonrasında da 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde çok kısa vadede 70 bini hedefleyeceği söylenebilir. Bu açıdan mevcut ve yeni açılacak pozisyonlarda 66 bin direncinin takip edilmesini tavsiye ederiz.

Hacimsiz yaşanacak atakların ise yeni bir düzeltmeye zemin hazırlayacağı ise unutulmamalıdır. Kısa vadede endeks için 64.800-65.400-66.000-66.800 direnç, 64.100-63.500 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.62 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.63-3.74-3.85 cent direnç, 3.58-3.50 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler