FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

İkinci seansa da yaklaşık bu civardan başlayan piyasada 65.595 puanı gördükten sonra satış baskısı altında kalan endeks 65.100 seviyesini destek alarak sıkışık bir seyir izledi.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne zayıf başlayan piyasada yüzde0,15 oranındaki değer kaybı ile 65.027 seviyesinden açılış yapan endeks seansın ilk yarısını hafif satıcılı geçirdi. İkinci yarıda ise yükseliş eğiliminin hakim olduğu piyasada artıya geçen endeks en yüksek 65.465 puanı test etti.

İkinci seansa da yaklaşık bu civardan başlayan piyasada 65.595 puanı gördükten sonra satış baskısı altında kalan endeks 65.100 seviyesini destek alarak sıkışık bir seyir izledi. Endeks günü 23 puanlık bir primle 65.148 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere zaman zaman yaşadığı düzeltmeler ile birlikte kısa vadeli yükselen kanal içindeki seyrine devam ettiği görülen endeksin dün 5 günlük hareketli ortalamasından destek alarak 65 bin seviyesinin üzerinde kapanış yapması olumludur. Geçen hafta 64 bini destek yapan endeksin bu haftayı da 65 bin seviyesini destek yaparak geçirmesi halinde ve sonrasında da 66 bin seviyesini hacimli bir şekilde aşması daha önceki bültenlerimizde de dikkati çektiğimiz üzere 70 bin seviyesi yeniden kısa vadeli hedef konumuna gelecektir. Ancak bu olumlu tabloya rağmen işlem hacminde son iki gündür yaşanan ciddi düşüş eğilimi yükselişin yorgunluk sinyalleri verdiği şeklinde yorumlanabilir. Ayrıca Bollinger Band’ın açılmaya başladığı bu ortamda yaşanan bu zayıflama eğilimi trendin devamı açısından bir risk unsuru olabilir.

Sık sık belirttiğimiz üzere 64.400-66.000 aralığındaki direnç bölgesinde bulunan endeksin trendinin vadesinin uzun olması açısından bir taban oluşumuna ihtiyaç duyduğu, bu açıdan da 66 bin direnci aşılmadan önce işlem hacminin de onay vermesinin gerekliliğine dair görüşümüzü korumaktayız. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesinin hemen altında yatay bir seyir izlediği, William’s R’ın ise ikili dip yapmasının ardından referans çizgisini aşamadığı görülmektedir.

Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un kısa vadeli çanak formasyonunu tamamlayamadan yönünü aşağı doğru çevirmesi endeksin 5 günlük ortalamasının üzerinde tutunmasını zorlaştırabilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix ise herhangi bir yön belirtmeden yatay seyirlerine devam etmektedir. Geçen hafta yaşanan düzeltmenin ardından Cuma günü kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine atak yapan endeksin bu haftaki performansı ve 66 bini aşma konusunda göstereceği başarı yükselen kanalın devam edip etmeyeceği konusunda belirleyici olacaktır. Bu açıdan mevcut ve yeni açılacak pozisyonlarda 66 bin direncinin takip edilmesini tavsiye ederiz. Hacimsiz yaşanacak atakların ise geçen hafta olduğu gibi yeni bir düzeltmeye zemin hazırlayacağı ise unutulmamalıdır.

Kısa vadede endeks için 65.400-66.000-66.800 direnç, 64.800-64.100-63.500 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.64 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.67-3.74-3.85 cent direnç, 3.63-3.58-3.50 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler