FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Dün sıkışık seyirle birlikte yeniden kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkan endekse karşın piyasadaki işlem hacminin mevcut seviyesini koruması da bu görüşümüzü teyit eder niteliktedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde0,24 oranındaki primle 64.764 puandan açılış yapan endeks, seansın ilk yarısında en yüksek 65.180 puanı test etti. Seansın ikinci yarısında hafif kar satışları yaşansa da yine de 65.000’den kapanış yapan endeks, ikinci seansa da yükseliş eğilimi ile başladı. Ancak sonrasında seansın geri kalanında yaklaşık 64.800-64.980 aralığında sıkışık bir seyir izleyen endeks günü yüzde0,47 oranındaki primle 64.916 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere zaman zaman yaşadığı düzeltmeler ile birlikte kısa vadeli yükselen kanal içindeki hareketine devam ettiği görülen endeksin dün yaklaşık 400 puanlık dar bir aralıkta seyir etmesi dikkat çekicidir. Daha önceki bültenlerimizde de sık sık belirttiğimiz üzere mevcut trendin vadesinin uzun olması açısından bir taban oluşumunun gerekliliğine dikkati çekmiştik. Bu nedenle 65 bin seviyesinin üzerinde tutunmakta zorlanan endeksin birkaç gün süre ile 64.000-65.000 aralığında kalması gittikçe artan bir olasılık olarak karşımıza çıkmaktadır. Bollinger Band’ın da açılma eğilimini yavaşlatarak yataya dönmek üzere oluşu da bu taban oluşumu için zemin hazırlayabilir.

Dün sıkışık seyirle birlikte yeniden kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkan endekse karşın piyasadaki işlem hacminin mevcut seviyesini koruması da bu görüşümüzü teyit eder niteliktedir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde ise endeksle uyumlu hareket ettikleri görülmektedir.
Keza önceki gün yataya dönen CCI ve William’s R dün yeniden yönlerini yukarı doğru çevirmiştir. Diğer taraftan trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un hala 100 referans çizgisi üzerinde bulunmakla birlikte gerilemesini azalan eğimle sürdürmesi ve satış sinyali vermek üzere oluşu da bir risk unsuru olmaya devam etmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD yatay seyir sonrasından tetik çizgisinin altına inerek satım sinyali vermiş, Trix ise herhengi bir yön belirtmemektedir. 27 Temmuz’dan bu yana yaklaşık 63.500-66.000 aralığında dalgalı bir seyir izleyen endeksin hemen bu aralıkta bulunan direnç bölgesini aşmadan önce güç toplaması gerektiğine dair görüşümüzü korumaktayız. Endeksin çok kısa vadedeki performansının ve 65 bin üzerine çıkma konusunda göstereceği başarının yükselen kanalın devam edip etmeyeceği konusunda belirleyici olacağına dair görüşümüze istinaden birkaç günlük sürede yaşanacak hareketliliğin kısa vadeli seyir açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonların çok kısa vadeli olarak düşünülmesini, mevcut pozisyonların da korunmasını tavsiye ederiz. Bugün bayram tatili öncesindeki son işlem günü olması nedeniyle piyasadaki hareketliliğin
nispeten sınırlı düzeyde kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Kısa vadede endeks için 65.400-66.000 direnç, 64.800-64.100-63.500 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.61 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.63-3.67-cent direnç, 3.58-3.50 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler