FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Sarı maden Q3 olmayacak düşüncesi ile iki gündür yaklaşık 65 dolar düşerek gün içerisinde 1612 dolar seviyesini test etti.

Altın analiz

Rogers Holding'in yönetim kurulu başkanı ve ünlü yatırımcı Jim Rogers, "altın ve gümüş fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyorum ve bu olduğunda daha da fazla bu metallerden alacağım" diyerek, altın ve gümüş fiyatları konusunda çok iyimser olmadığına işaret etti. Fed'in parasal genişlemeye gitmeyebileceğinin sinyalini vermesinin ardından dün gümüş yüzde 4.2 ve altın da yüzde 2 değer kaybetmişti. Dolar, dün 6 para birimini içeren sepet karşısında yüzde 0.6 güçlendi ve değerli metallerin alternatif yatırım olarak taleplerini azalttı.

Sarı maden Q3 olmayacak düşüncesi ile iki gündür yaklaşık 65 dolar düşerek gün içerisinde 1612 dolar seviyesini test etti. Bu test sonrasında yeniden yukarı çıkan sarı maden gün içerisinde ortalama 1620 dolar fiyatı ile hareket etti. Yapmış olduğumuz analizlerde altın fiyatlarındaki çekilmelerin 1610 ile sınırlı kalacağını ve bu düşüş sonrasında yeniden toparlanmanın başlayacağını belirtmiştik. Buna istinaden de 1530 seviyesine zarar durdur belirleyerek sırasıyla 1700,1800 ve 1920 seviyelerin hedef olduğunu sizlerle paylaştık. Genel olarak altın fiyatları ile ilgili uzun vade yükseliş beklentimizin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Dünden itibaren de altın fiyatları ile ilgili daha fazla düşecek spekülasyonları da altındaki yükseliş beklentimizi doğrulamaktadır. Altın ile ilgili genel olarak satış baskısından sonra piyasalarda çıkan “altın daha da düşecek” haberleri aslında bu piyasadaki psikolojinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Piyasalarda düşüş beklentisinin yoğunlaşması aslında altın fiyatlarının yeniden yukarı doğru toparlanacağının sinyali olarak görülmektedir. Çünkü finans piyasaları beklentilerle hareket etmeyecektir. Daha önce de altın fiyatlarının 1530 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 1400 hatta 1200 dolar olacak beklentisi olduğuna dair haberler çıkmıştı. Ancak LiderForex olarak yatırımcılarımızı piyasadaki beklenti olarak düşüşlere yönlendirmek yerine psikolojik olarak yukarı yönlü hareketlerin oluşacağını belirtmiş ve altın fiyatları 1530 dolar seviyesinden 1792 dolar seviyesine kadar çıkış gerçekleştirmiştir. Şuanda da aynı senaryo gerçekleşme düşüncesindedir. Çünkü piyasa şuanda altın fiyatlarının düşeceği görünümüne bürünmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki altın
fiyatlarındaki düzeltmeler yukarı yönlü atağın başlatılması için gerekli alım fırsatı olarak görülecektir. Beklentimiz 1530 dolar seviyesi üzerinde yükselişlerin devam etmesini ve daha önce test edip geçilemediği 1792 dolar seviyesine kadar çıkışların hedeflenmesidir.

Pivot 1630
Destek 1612-1605-1592
Direnç 1630-1639-1646


En Çok Aranan Haberler