FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Temel olarak baktığımızda gün içerisinde ABD’den gelecek olan makro-ekonomik verilerin etkisi Altın fiyatları üzerinde sert hareketlerin oluşmasını sağlayabilir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

1762 dolar seviyesinden yükselmek için uğraşan ve bu nedenle de gün içinde 1672 dolar seviyesine kadar yükseliş gerçekleştiren sarı maden lakaplı Altın gün içi önemli pivot noktası olan 1778 direnci altında kaldığı müddetçe düşüş baskısına maruz kalmak isteyecektir.

Uzun vadeli alımcılar ile kısa vadeli satışcıların kıyasıya mücadelesinin devam ettiği şuan ki konjonkturde dikkatli olmalıyız. Özellikle de uzun vadeli alışlarda yer alacaksak kritik noktalarda yer almalı ve buna göre uygun işlem stratejisi oluşturmak gerekmektedir. Özellikle uzun vadeli olarak hangi seviyelere dikkat edilmesi gerektiğini haftaya bakış analizimizde sizlerle paylaşmıştık. Haftaya bakış analizindeki seviyelere dikkat ederek uzun vadeli işlem stratejisine devam edebilirsiniz. Kısa vadeli baktığımızda 1778 direnci altında tepki satışlarının devam ettiğini ve bu nedenle de gün içerisinde 1778 direnci geçilmeden alımlarda yer alınmaması gerektiğini söyleyebiliriz.

Temel olarak baktığımızda gün içerisinde ABD’den gelecek olan makro-ekonomik verilerin etkisi Altın fiyatları üzerinde sert hareketlerin oluşmasını sağlayabilir. Özellikle de TR saati ile 17,00 ve 19,30’da ABD’den gelecek olan ISM İmalat İndeksi haberi ile Fed Başkanı Bernanke Konuşması günün en önemli haberleri olarak belirlenmiştir.

Pivot 1778
Destek 1765-1760-1752
Direnç 1778-1785-1792

En Çok Aranan Haberler