FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Çin Merkez Bankası Temmuz'da bankalara gösterge faizin yüzde 30 altında faizle kredi sunmasına izin verdi.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Çin'in en büyük bankaları, ekonomik yavaşlama döneminde kredi operasyonlarındaki kârlarını koruma içgüdüsüyle hükümetin borçlanma maliyetlerini düşürme baskısına direniyor. Ülkenin en büyük 4 bankasındaki yetkililer, bankaların iskontolarını, en iyi kurumsal müşterilerine yüzde 10 faiz sunmakla sınırlı tuttuğunu söyledi.

Çin Merkez Bankası Temmuz'da bankalara gösterge faizin yüzde 30 altında faizle kredi sunmasına izin verdi. Borçlanma maliyetlerini yukarıda tutmak, 6 çeyrek üst üste yavaşlamış olan dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümeyi canlandırma çabalarını karıştırabilir. Kredi büyümesinin merkez bankasının kredi kotalarıyla da sınırlandığını söyleyen yetkililer, Çin'in yerel hükümetlerin altyapı projelerinin fonlamasını desteklerken, kötü borçları azaltma çabasıyla ters düştüklerine işaret ediyor.

Haftanın son işlem gününe geldiğimizde Altın fiyatlarının genel olarak 1780 ile 1756 seviyeleri arasında bant hareketi gerçekleştirdiği, yükselişlerine her ne kadar devam etmek istese de gerek Merkez bankaları gerekse kar realizasyonlarına giden yatırımcıların bu çıkışa izin vermediği gözlemlenmektedir. Kısa vadeli olarak satış baskısına maruz kalan Altın fiyatları eğer 1792-1803 seviyeleri arasından geri dönmesine devam ederse satış baskısının devam edeceğini söyleyebiliriz. Genel olarak yükseliş trendinde hareket eden ve 1926 dolar seviyesini hedefleyen Altın bu seviyeye gelmeden belirli düşüşlerini gerçekleştirmek ve bu destek noktalardan güç alarak yukarı yönlü hareketlerine devam etmek istemektedir. Ancak bunu gerçekleştirmek için de 1756 desteğini kırması gerekmektedir. Eğer altın 1756 desteğini kıramazsa net düşüşlerin olmayacağını söyleyebiliriz.

Pivot 1757
Destek 1761-1756-1746
Direnç 1780-1788-1792

En Çok Aranan Haberler