FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın da bu düşüşlerin 1680 ile sınırlı kalacağını, bu destek noktasını test etmesi noktasında uygun alım fırsatı olabileceğini söyleyebiliriz.

Altın  analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları geride bıraktığımız hafta özellikle de haftanın son işlem gününde İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un ülkesinin bir yardım istemek için baskı altında olmadığını söyleyerek borç krizinin daha da uzayacağı endişelerini arttırması Avrupa borsalarında olumsuzluk yarattı.

Altın fiyatları da bu durumdan olumsuz etkilenerek gün içerisinde 1713 seviyesine kadar geriledi ve yeni hafta ile beraber kısmi olarak yükselişlerini sürdürerek şuanda 1726 dolar seviyesinde oluşmasını sağladı. Genel olarak baktığımızda kısa vadeli düşüşlerin devam etme ihtimalinin güçlü olduğunu, teknik olarak da 1732 direncinin altında kaldığı müddetçe bu düşüşlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Ancak geçen hafta da belirttiğimiz gibi bu düşüşlerde kısa vadeli satışlarda yer almak yerine yaşanılacak olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekmektedir. Çünkü uzun vadeli yükseliş trendinde hareket eden Altın da bu düşüşlerin 1680 ile sınırlı kalacağını, bu destek noktasını test etmesi noktasında uygun alım fırsatı olabileceğini söyleyebiliriz. Daha önce 1735 ile 1685 seviyelerinin uygun alım fırsatı olduğunu, bu seviyelerden gerçekleşecek alıcılı seyirle 1830 ve 1926 seviyelerinin hedefleneceğini sizlerle paylaşmıştık. Bu stratejimizin devam ettiğini ve bir sonraki alım için 1685 desteğinin beklenmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Pivot 1732
Destek 1713-1707-1700
Direnç 1732-1747-1753

En Çok Aranan Haberler