FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Eğer altın fiyatları 1742 direnci altında kalmayı sürdürürse satış baskısının kısmi olarak devam edeceğini ve yeniden 1700’lü seviyelerin test edilebileceğini söyleyebiliriz.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları ABD borsalarının kapalı olması nedeniyle gözünü Avrupa borsalarına çevirmişti. Özellikle de Euro bölgesinden gelecek olan sonuca göre hareketlilik beklentisi içinde olduğumuz altın fiyatları günlük grafikteki gerek İchimoku indikatörünün üst noktası gerekse 50 günlük basit hareketli ortalama olan 1742 direncini geçemediği için aşağı yönlü hareketlerini sürdürmekte ve Dolar endeksindeki kısmi çıkışlar da bu düşüşü desteklemektedir. Gün içerisinde 1738 seviyesine kadar yükselse de 1742 direncini geçemediği için satış baskısına maruz kalan altın fiyatları şuanda 1725 seviyesinde hareketini sürdürmektedir.

Eğer altın fiyatları 1742 direnci altında kalmayı sürdürürse satış baskısının kısmi olarak devam edeceğini ve yeniden 1700’lü seviyelerin test edilebileceğini söyleyebiliriz. Kısa vadeli olarak gözlemlenen bu düşüşlerin aslında cümlenin başında da belirttiğimiz üzere kısa vadeli olarak devam edeceğini, yaşanılacak düşüşlerden sonra altın fiyatlarının tekrar toparlanarak yukarı yönlü hareketlerine devam etmek isteyeceğini söyleyebiliriz. Bu nedenle de kısa vadeli yaşanılacak ve olası 1700 seviyesi hedeflenmelerinde uzun vadeli alış pozisyonlarında yer alınması önemlidir. Gün içi özellikle de satış işlem stratejisi gerçekleştirecek muhakkak stop loss’lu çalışmalıdır.

Pivot 1742
Destek 1717-1711-1702
Direnç 1732-1742-1752

En Çok Aranan Haberler