FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Piyasalar tarafında İspanya'ya Moody’s’den bir hamle beklenirken S&P’den sürpriz hamlesi euro dolar paritesinin de 1.2868’e gerilemesin neden oldu.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Üç gündür devam eden dün şiddeti artan bu akşam olmadı yarın not artışı geliyor dedikoduları IMKB'nin ayrışmasına ve güçlü kalmasına neden oluyor. Bunun VOB'taki etkisi ise yaklaşık 500 puanlık spread farkı olarak kendi gösteriyor. Hem de Küresel ekonomideki zayıflama sinyallerinin devam ettiği, İspanya’nın yardım başvurusunda halen bulunmadığı, ispanya ve italyanın son ihalelerinde borçlanma maliyetinin %15 arttığı, Yunanistan’ın yardım diliminin onaylanmasının geciktiği, AB’de Bankalar Birliği konusunda fikir birliğine varılamadığı, ABD’de bilanço döneminin de onbir çeyrektir en zayıf performansın beklendiği bir dönemde.

Dün akşam saatlerinde S&P İspanya'nın notunu iki kademe birden indirdi. İspanya not indiriminin, kalıcı kurtarma fonunun onaylanmasının ardından gelmesiyle birlikte, Not indiriminin Madrid üzerindeki yardımı kabul etme baskısını artıracağı aşikar ama ortada yardım isteyen yok.

Piyasalar tarafında İspanya'ya Moody’s’den bir hamle beklenirken S&P’den sürpriz hamlesi euro dolar paritesinin de 1.2868’e gerilemesin neden oldu. Alcoa’nın Çin tedirginliği ABD borsalarının son dönemlerin en ılımlı FED'in Bej kitap raporunda emlak piyasasındaki iyileşmeye değinmesine rağmen ABD borsalarının olumluya dönmesini sağlayamadı.

Asya tarafında Japonya’da makine siparişlerinde azalma ve Çin’de otomobil satışlarında ilk kez bir daralma sinyali gelmesi büyüme korkularının tetiklenmesine neden oldu. İhracattan istediğini bulamayan Güney Kore’nin son dört ayda ikinci kez faiz indirimine gitmesi iç talebin artmasına yönelik adımdı ama oda negatif seyri bugün için değiştiremedi.Ekim vadeli VOB-30 kontratın güne 200-300 puan düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler