FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Bugün geri çekilmelerle 87.150 seviyesini destek yapmaya çalışacağız. Bu seviye kırılmadığı takdirde 20 günlük ortalama seviyemiz 87,730 hedef olarak kalacaktır.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Merkezin kararı beklentilerin altında kalınca kar realizasyonu da beraberinde geldi. Kar realizasyonu diyorum çünkü IMKB ile yabancı yatırımcı hisse stoğu arasından korelasyon %99 seviyelerinde mi? Evet. Peki 5-12 Ekim haftasında fiyat ve kur etkisinden arındırılmış stok 74 mn USD artış kaydetti mi? Evet. Üç haftadır yabancı stoğunda artış var mı? Evet. Geçen hafta %64,46 seviyesinden olan yabancı payı %64,78 ile rekor seviyeye çıktı mı ? Evet. Bu üç EVET düzeltme getirmez sadece kar realizasyonu getirir.

Yabancı stoğu peş peşe azalış göstermediği, yabancı payı'da %64 üstünde kaldığı sürece en azından Fitch'in Kasım'in ikinci haftasındaki kararına kadar düzeltme hareketi beklemekten uzak durmakta yarar var.

Dün başlayan Avrupa liderler zirvesinde İspanya’nın yardımının konuşulmazken, birlik için büyük önem taşıyan bankacılık denetçisi tarafında karar varıldı. Bankacılık denetçisinin detaylarının bu yılın sonunda netleşmesi kararı çıkarken yasal çerçevenin 1 Ocak 2013’te oluşması bekleniyor. Yeni sistem ile bankalar ile finansal krizin köklerini oluşturan hükümetlerin arasındaki bağ kırılırken yıl içinde aşamalı olarak 1 Ocak 2014’te 6 bin Euro Bölgesi bankasını kapsayacak hale gelecek.

ABD tarafında ise Google’ın şoku yaşandı. Google bilançosun beklenmeyen bir saatte geldi. İlk etapta draft metin mi yoksa gerçek bilanço mu olduğu kararını veremeyen piyasalar daha sonrasında hisse sırasını bilanço geldikten üç saat aradan sonra kapattı. Micorsoft ve AMD bilançoları da beklentilerin altında kalırken ABD düşüşle günü tamamladı. Çin’den de daha fazla destekleyici paket gelmeye bileceğinin açıklanması Asya tarafında rengin kırmızı olmasına neden oldu.

Bugün geri çekilmelerle 87.150 seviyesini destek yapmaya çalışacağız. Bu seviye kırılmadığı takdirde 20 günlük ortalama seviyemiz 87,730 hedef olarak kalacaktır.

En Çok Aranan Haberler