FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın ons fiyatı teknik olarak incelendiğinde 1204.2 seviyesinden başlayan düşüş trendinin kırılmış olduğu görülmektedir.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın Dolar karşısında haftanın 2.gününde de değer kazanımına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD'den istihdama yönelik açıklamaların yapılmasıyla birlikte oldukça sert satış yaşamış ve 1162,5 seviyesine kadar bu satış baskısını sürdürmüştü. Sert satışın ardından bir miktar tepki hareketleriyle karşılaştığımız altında teknik hareketler görüyoruz.

Altın ons fiyatı teknik olarak incelendiğinde 1204.2 seviyesinden başlayan düşüş trendinin kırılmış olduğu görülmektedir. Buna rağmen 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendi etkisini koruyor. Ons altında yeterli talebin olmaması ve talebi canlandıracak bir beklentinin de oluşmaması sebebiyle gelen bu tepki hareketleri kısa
süreli kalıyor. 1142.7 ile 1232.3 arasında yapılan Fibonacci hesaplanmasına göre 50,0'lik dilime denk gelen 1187.5 seviyesi bir sonraki direnç seviyesi olarak takip edilecek. 1187,5 seviyesi aynı zamanda 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendi üstüne denk geliyor. Hem Fibo düzeltme seviyesi hem de trend direnci olan 1187,5 seviyesi
yukarı yönlü kırılamaması durumunda aşağı geri dönüş söz konusu olabilir.

Altın ons fiyatının düşüş trendini kırmış olması ve ters OBO formasyonu oluşturması sebebiyle, 1178.5 seviyesi üzerine çıkması durumunda bir üst düşüş trendinin geçtiği 1187.5 seviyesine kadar alış pozisyonlarında artış yaşanabilir. Ancak bu pozisyonların 1187,5 seviyesinin aşamaması durumunda alım gücünde zayıflama görülebilir.

En Çok Aranan Haberler