FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altın gün içinde yatay bir seyirle birlikte1080-1075 aralığında sakin seyir izliyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın gün içinde yatay bir seyirle birlikte1080-1075 aralığında sakin seyir izliyor. Gün içinde ABD'den açıklanan büyüme ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları verilerinin eklentiler dâhilinde gelmesi sakin seyri etkilemedi. ABD 3.çeyrekte reel olarak %2.0 oranında büyüme sağladı. Fed faiz artırım sürecine geçtiği Aralık ayı
toplantısından itibaren faiz artırımlarının ekonomiyi daraltmasından korkan Fed büyüme verilerini daha dikkatli izlemeye başlayacaktır.

Ons Altında talep göstergeleri geçtiğimiz haftaya göre biraz daha iyileşmiş durumda. Vadeli piyasalarda işlem gören opsiyon ve kontratlarda prim artışlarının yaşanıyor olması talebin arttığını gösteriyor. Aynı zamanda bu sabah Çin'de bugün yapılan liderler toplantısında daha fazla gevşek adımlar izlenmesi gerektiği dile getirilirken, konut sektörünü destekleyici adımlar uygulanması metallerde yeni bir hikâye yaratabilir. Fakat az evvel de bahsettiğimiz mevcut talep koşullarının artma görülse de genel pencerede altın düşüş yönünde.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda saatlik ve 4 saatlik periyotlarda çift tepe oluşumu göze çarpıyor. 1075 seviyesinin altında kalındığı sürece formasyon hedefi olan 1068 seviyeleri test edilebilir. Altında 1065 seviyesi gün içindeki destek seviyesi olmakla birlikte dün alçalan trendin yukarı yönlü aşıldığını gördük.

4 saatlik periyotta MACD alım yönünde olsa da, saatlik periyotta alım hacminde azalma olduğu görülüyor. Ons Altın bir önceki tepe seviyesi olan 1080 direncini aşamaması da alım gücünde zayıflığa neden oluyor.

Dirençler:1080-1082/ 1089/ 1098
Destekler: 1075/ 1065/ 1052

En Çok Aranan Haberler