FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altının geçmekte zorlandığı 1110$ seviyesi hem 100 günlük hareketli ortalaması hem de güçlü bir direnç olması ile öne çıkmakta.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:
Ons Altında doygunluğa erişen alım talebinin 1110 seviyesini geçmekte yetersiz kaldığını ve Ons Altın fiyatının tekrardan geri çekilme gösterdiğini izliyoruz. Ons Altının geçmekte zorlandığı 1110$ seviyesi hem 100 günlük hareketli ortalaması hem de güçlü bir direnç olması ile öne çıkmakta. Bir süredir Çin endişelerinin yarattığı baskı ile piyasalarda normal fiyatlamalar görmüyorduk. Ancak oldukça açılan On-shore ve off-shore Yuan paritelerindeki makasın Çin Hükümetinin müdahaleleri ile kapanmasının ardından küresel piyasalarda stresin azaldığını ve güvenli liman talebinin de buna paralel olarak gerilediğini gördük.

Ons Altında 1093$ desteğini en önemli seviye olarak izliyorduk. Bu nokta hem haftalık pivot noktasıydı hem de dört saatlik periyotta çift tepe formasyonun başlaması için kırılması gereken seviyeydi. Etkisini 1075$ seviyelerine kadar hissedebileceğimiz çift tepe formasyonu mevcut seviyenin kırılmasıyla başladı. Aynı zamanda MACD indikatörü de fiyatla beraber istikrarlı bir biçimde hareket ediyor. Bu aşamada Ons Altın 1093$ seviyesi altında saatlik kapanışlar yapmaya devam etmesi durumunda aşağı yöne olasılığını artırabilir. Bunun aksine tekrar bu seviyenin üzerine çıksa dahi zayıflayan talep koşulları ile beraber tepkiler gelse dahi spekülatif olarak yorumlanacaktır.

Dirençler: 1093/ 1098/ 1110
Destekler: 1088/ 1082/ 1075"

En Çok Aranan Haberler