FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ise 1093 $ seviyesinde bulunan hattın üzerinde kalıcılık sağlanması gelebilecek yukarı yönlü tepkiler açısından olumlu sinyal veriyor.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Petrol fiyatının 30$ üzerine tepki vermesi ile global piyasalarda gün içinde yaşanan iyimserlik Ons Altında yaklaşık %0.50 gibi bir günlük kayba neden oldu. Bir süredir global hisse senetleri piyasasında çalkantılar yaşanması Ons Altına güvenli liman talebi oluştursa da, borsalarda bugün oluşan pozitif hava Ons Altının yükselişlerinde baskı yaratıyor.

Ons Altında gün içinde her ne kadar geri çekilme yaşansa da1093$ desteğinde tutunmasını koruyor. Bu nedenle tekrardan yukarı yönlü tepkilere açık hale geliyor. Piyasalar henüz daha tam anlamıyla rahatlayabilmiş değil. VIX ve SKEW gibi korku endekslerine baktığımızda halen daha normal sınırın üzerindeyiz. Bu nedenle hisse piyasasına yönelik endişeler normal düzeye erişmeden bugünkü gibi oluşan pozitif havayı ancak tepki olarak yorumlayabiliriz. Bu nedenle Ons Altında bugün yaşanan geri çekilme kalıcı olamayabilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ise 1093 $ seviyesinde bulunan hattın üzerinde kalıcılık sağlanması gelebilecek yukarı yönlü tepkiler açısından olumlu sinyal veriyor. Ancak kısa vadede ivme kaybeden Ons Altında minör alçalan trend oluşurken, diğer yandan bir süredir var olan kısa vadeli yükseliş trendinde zorlanma görülüyor. Bu aşamada kararsız gördüğümüz Ons Altında olası 1093$ altına doğru oluşabilecek geri çekilmeler alt desteklere doğru denemeler yapabilir.

Bunun dışında mevcut vadede Altın opsiyonlarında bir miktar uzun pozisyon kapanışları olduğunu görmekteyiz.

Dirençler: 1098/ 1110/ 1120
Destekler: 1093/ 1088/ 1078"

En Çok Aranan Haberler