FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda günlük periyotta yaşanan sıkışma hareketinin kırılmasının ardından son bir hafta içerisinde 4 saatlik periyotta çift tepe formasyonu oluştu.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

1280$ seviyesini aşamayan Ons Altın dün öğle saatlerinden itibaren zayıflama belirtileri göstermeye başladı ve bugün 1249$ seviyesini test etti. Son iki gündür raporlarımızda yer alan ETF hareketleri ve NYSE’de işlem gören Altın yatırım fonlarındaki geri çekilme piyasanın altın alımı konusunda doygunluğa eriştiğini gösterse de şimdilik trend dönüşümü beklemek yanlış olabilir. Ancak düzeltme görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu kısmı teknik yönden inceleyeceğiz.

Merkez Bankalarının yapmış olduğu alımların ardından güvenli liman talebi bir miktar gölgede kalmıştı. Dün akşam Avrupa ve ABD borsalarında başlayan düşüş hareketi, volatilite göstergelerinde artış
yaşanmasına neden olsa da tehdit edici veya güvenli liman talebini canlandıracak boyutta değil şimdilik.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda günlük periyotta yaşanan sıkışma hareketinin kırılmasının ardından son bir hafta içerisinde 4 saatlik periyotta çift tepe formasyonu oluştu. 1248$ seviyesi burada ön plana çıkıyor şayet Altın bu seviyeyi aşağı yönde kırması durumunda oluşan bu formasyon başlamış olacak.

Hedef seviyeler ise 1220-1225 seviyelerine kadar uzanıyor. Ons Altında 1220$ seviyesi önemli bir destek buranın üzerinde kaldığımız sürece yükseliş hikayesi bitmez ancak bu seviyenin altına geçmeye başlarsa işin boyutu
düzeltmeden/kar realizasyonundan, trend dönüşümüne doğru değişebilir. Zayıf görüntü devam ediyor.

Dirençler:1257/ 1263/ 1268
Destekler: 1248/ 1237/ 1222

En Çok Aranan Haberler